Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Koncertā „Riga Jazz 2010" skanēs Gordona Gudvina džeza kompozīcijas

Ilze Miķelsone, 18.10.2010. 15:24

28. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē notiks koncerts „Riga Jazz 2010". Tajā galvenokārt tiks atskaņotas Gordona Gudvina (Gordon Goodwin) sacerētās vai aranžētās kompozīcijas.

Amerikāņu komponists Gordons Gudvins (1954) ir viens no izcilākajiem mūsdienu džeza komponistiem. Jau kopš bērnības Gudvins ir iemīļojis džezu, roku un funk. Viņam piemīt spēja kombinēt džezu ar jebkuru mūzikas stilu. Savu pirmo kompozīciju bigbendam "Hang Loose" uzrakstījis mācoties 7. klasē. Muzikālo izglītību ieguvis Kalifornijas valsts universitātē Norsbridžā. Pēc augstskolas absolvēšanas sācis spēlēt Luija Belsona (Louie Bellson) bigbendā.

2000. gadā G. Gudvins dibina savu bigbendu "The Big Phat Band". Lietojot līdzīgu instrumentāriju, kāds raksturīgs tradicionālajiem 1930. - 1940. gadu bigbendiem, G. Gudvina bigbends iegūst mūsdienīgu skanējumu, ko papildina apbrīnojama mūziķu virtuozitāte. Savam bigbendam G. Gudvins ne tikai komponē un aranžē, bet pats ir arī tā dalībnieks, spēlējot taustiņinstrumentus, dažkārt tenorsaksofonu. Gordon Goodwin's Big Phat Band ir viens no lielākajiem džeza ansambļiem pasaulē. Tajā spēlē 18 Losandželosas mūziķi. "The Big Phat Band" pirmais albums "Swingin' for the Fences" ir izdots 2001. gadā. Tam seko 2003. gadā izdotais "XXL", kas ieguvis Surround Sound balvu. 2006. gadā iznāk bigbenda trešais albums "The Phat Pack" un albums, kurā iekļauta kino mūzika "Bah, Humduck! A Looney Tunes Christmas". Bigbenda piektais albums "Act Your Age" izdots 2008. gadā, bet 2009. gadā izdots ieraksts kopā ar Deivu Sībelu (Dave Siebels). "The Big Phat Band" ir astoņkārtējs Grammy balvas nominants. Pats G. Gudvins ir trīskārtējs Emmy balvas ieguvējs, kā arī Grammy balvas ieguvējs kā labākais instrumentālā aranžējuma veidotājs filmai "Lieliskie" (The Incredibles).

G. Gudvins savas kompozīcijas ir sacerējis un kopā uzstājies arī ar tādām popmūzikas zvaigznēm kā Madonna, Kristīna Agilera, Selīna Diona un citiem. Viņš piedalījies arī vairāku filmu tapšanā, no kurām populārākās ir „Nacionālie dārgumi", „Armagedons", „Nozust 60 sekundēs", „Ķeriet Smārtu" un citas. G. Gudvins ir veidojis izcilu reputāciju, pateicoties komponēšanas, aranžēšanas un spēlēšanas prasmei.

Koncertā „Riga Jazz 2010" piedalīsies orķestra „Rīga" bigbends, solisti Inga Bērziņa un Daumants Kalniņš, vokālā džeza grupa "Assembly Singers", atskaņojot G. Gudvina un citu komponistu populāras džeza kompozīcijas. Koncerta diriģents Raitis Ašmanis.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 10. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV