Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jauno mūziķu sniegums sajūsmina brēmeniešus

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 18.10.2010. 17:14

Ar vētrainām ovācijām Brēmenē koncertzālē „Die Glocke" (Domsheide 4) sestdien tika sumināts Starptautiskais jauniešu simfoniskais orķestris, kurš savu koncertu veltīja Rīgas un Brēmenes sadraudzības 25. gadadienai. Šajā starptautiskajā orķestrī muzicē arī Rīgas jaunie mūziķi.

Ideja, izveidot Starptautisku jauniešu simfonisko orķestri, radās Brēmenes mūzikas skolas direktoram, profesoram Heineram Būlmanam (Heiner Buhlmann). Jau 12 gadus Brēmenē tiek pulcināti jaunieši no daudzām pasaules valstīm. Jaunie mūziķi no Rīgas mūzikas skolām šajā projektā piedalījās jau desmito reizi. Šogad Starptautiskajā jauniešu simfoniskajā orķestrī muzicēja 170 jaunieši no 21 pasaules valsts. Rīgu šogad pārstāvēja septiņi mūzikas skolu audzēkņi, kuri papildināja lielā orķestra vijoļu, čello, kontrabasu, flautu, trompešu, trombonu un sitamo instrumentu grupas. Visi uzaicinātie jaunieši no Rīgas dzīvoja orķestra dalībnieku ģimenēs, kas dod iespēju labāk iepazīt vienam otru, pilnveidot savas valodas un komunicēšanās prasmes.
Šī pieredze – muzicēšana Starptautiskā orķestrī ļoti noder, turpinot mācības mūzikas skolā, kā arī muzicējot Rīgas mūzikas skolu apvienotajā simfoniskajā orķestrī, ko diriģē Andris Veismanis.

Šogad jau otro reizi orķestrī kā solists uzstājās Rīgas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas absolvents, patlaban Maskavas konservatorijas maģistrants Arturs Cingujevs, kurš kopā ar orķestri atskaņoja solopartiju Roberta Šūmaņa klavierkoncertā un izpelnījās lielas ovācijas.

Koncertā otrajā daļā skanēja Gustava Holsta skaņdarbs „Planēta".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV