Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Latvian Blues Band" desmit gadu dzimšanas dienas koncerts

Aiga Leitholde, 19.10.2010. 10:55 | komentāri (1)

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 15. un 16. oktobrī, ar koncertiem „Jocker" klubā savu desmito dzimšanas dienu svinēja „Latvian Blues Band".
„Latvian Blues Band" desmit gadu dzimšanas dienas koncerts

Galerijas:

Jānis „Buks" Bukovskis, tērpies melnā, ar platmali galvā, enerģijas pārpilns jau ar pirmajām taktīm uzkurināja klātesošos. Viena no pirmajām dziesmām – „Take me as I am". Vislielāko „Buka" šovmeņa prasmi atklāja balāde. Sen nebiju dzirdējusi tik skaisti un emocionāli izpildītas balādes. Cik skaisti? Šī bija tā reize, kad acu ābols sāk kņudēt, veidojot asaru, kuru aptur pieaugušā cilvēka ego. Balādes gala rezultāts bija asprātīgs arī no blūzmeņa, iesaistot kariķētu viņas – „bijušās" atbildi, ģitāras balss veidolā. Grupas hītu „Five minutes too late" publika klusiņām dungoja līdzi. Protams, pārsvarā tās bija dāmas. Meitenēm patīk blūzmeņi, jo īpaši tad, kad viņi, negaidot pievirzījušies pavisam tuvu, viņām velta pantiņu vai solo. To darīja arī „Buks", ik pa laikam spēlēja, stāvot uz pašas skatuves malas, maksimāli tuvu klausītājām.

Atsevišķus solo numurus izpildīja bundzinieks Rolands Saulietis, kā arī grupas viesis elektronisko ērģeļu virtuozs Rafaels Vresnigs (Raphael Wressnig), no instrumenta izvilinot krāsainu polifoniju. Patīkams prieks bija Vilija Diksona dziesma „Evil", kuras aranžējums bija dejojams, taču pārsvarā koncerta repertuāru veidoja jaunākā diska „When the sun goes down" dziesmas. „Latvian Blues Band" mūzikā blūzs sajaucas ar soulmūziku, ieskanoties arī fankam, radot nepiespiestu atmosfēru. Bekvokāla funkcijas pildīja pūšamo instrumentu meistari, un šis uzdevums viņi veica jautri, izjuzdami spēles prieku.

Ja vajag dejot blūza pavadījumā, tad var adaptēt rokenrola soļus, vai aprobežoties ar divi pa labi, divi pa kreisi un koķetu pus pietupienu. Pošoties uz blūza koncertu, mājās obligāti ir jāatstāj lieli gredzeni. Jo vajadzēs daudz un enerģiski aplaudēt, kā rezultātā plaukstā ar gredzenu var uzsist sāpīgu zilumu. Jāņem vērā, ka pēc pusotru stundu garā koncerta kurpēm var būt nodiluši papēži. Un tomēr kļūdaini būtu apgalvot, ka blūzs ir tikai izklaides mūzika. Var jau izdziedāto stāstu ziņā neieklausīties, tomēr stāsta personiskais moments tevi sasniegs tā vai tā. Blūzs ir pietiekami smaga mūzika, ko pierāda fakts, ka tā ir nozīmīgi ietekmējusi klasiskās smagās rokmūzikas attīstību. Paši „Latvian Blues Band" mūziķi atzina, ka labprātāk izvēlas dziedāt par mīlestību, ne koncentrēties uz blūzam raksturīgo smeldzi, klausītājiem veltot dziesmu „For you" – maigu instrumentālu skaņdarbu. Šaubu nav - ar mīlestību „Latvian Blues Band" viss ir kārtībā – desmit gadu jubileja ir lielisks stabilitātes apliecinājums!

Foto: Andris Taškāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV