Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Valmierā notiks koncerts „Astrophonia"

Ieeja koncertā bez maksas., 20.10.2010. 14:57

Pirmdien, 25.oktobrī, plkst. 19 Valmieras Mūzikas skola aicina ikvienu mūzikas mīļotāju uz Jāzepa Vītola kamermūzikas zāli (K.Baumaņa iela 1), kur notiks koncerts „Astrophonia".

Jau kopš neatminamiem laikiem cilvēkus ir interesējusi tālā un neaizsniedzamā zvaigžņu pasaule. Arī mūzikas pasaules ļaudis veltījuši neskaitāmus skaņdarbus Visuma objektiem un skaņās runājuši par to izraisītajiem notikumiem un emocijām. Koncertprogrammā „Astrophonia" iekļauti izcilu mūsdienu komponistu radīti skaņdarbi, kas mūzikā atspoguļo planētas, zvaigznājus, to mijiedarbības un likumsakarības.

Pianists Uģis Krišjānis un viņa domubiedri - komponists un kontrabasists Kristaps Pētersons, sitaminstrumentu lēdija Elīna Endzele, Nacionālā teātra aktieris Artūrs Krūzkops - izvēlējušies somu komponistes spektrālistes Kaijas Sāriaho kompozīciju „Ciel étoilé" („Zvaigžņotā debess"), kā arī igauņu komponista un zvaigžņu pētnieka Urmasa Sisaska (1960) skaņdarbus no klaviercikla „Zvaigžņotā debess I (Ziemeļu debesjums)". Koncertu noslēgs atzinību guvušā latviešu komponista Kristapa Pētersona kompozīcija „Debesu akustika" klavierēm, kontrabasam un aktierim. Programmas sasaistes loma uzticēta Ludviga van Bēthovena, iespējams, slavenākajam skaņdarbam – „Mēnesnīcas sonāte", kuras fragmenti ievedīs zvaigžņotajā pasaulē.

Ieeja koncertā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV