Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kristīne Opolais dziedās titullomu operas „Nāra" jauniestudējumā Bavārijas Valsts operā

Liene Jakovļeva, 21.10.2010. 09:54

Soprāns Kristīne Opolais 23. oktobrī dziedās titullomu Antonīna Dvoržāka operas „Nāra" jauniestudējuma pirmizrādē Bavārijas Valsts operā Minhenē.
Kristīne Opolais dziedās titullomu operas „Nāra" jauniestudējumā Bavārijas Valsts operā

Jaunajā čehu klasiķa operas iestudējumā Kristīnes Opolais skatuves partneri būs vācu tenors Klauss Florians Fogts Prinča lomā un Latvijā labi pazīstamā bulgāru dziedātāja Nadja Krasteva kā Kņaze. Pie diriģenta pults būs čehu diriģents Tomāšs Hanušs, bet iestudējuma režisors ir Martins Kušejs.

Par darbu pie Nāras lomas stāsta Kristīne Opolais: „Šajā iestudējumā man jādara lietas, kuras vēl nekad uz skatuves neesmu darījusi un jādzied tādos apstākļos, kādos vēl nekad neesmu dziedājusi.. Tiesa – līdz pirmizrādei par to daudz stāstīt nedrīkstu. Tie, kas ir redzējuši Martina Kušeja iestudējumus – piemēram, „Tita žēlsirdību" ar mūsu Elīnu Garanču Zalcburgas festivālā vai „Mcenskas apriņķa lēdiju Makbetu" Amsterdamas operā Marisa Jansona muzikālajā vadībā, aptuveni var iedomāties režisora darba stilistiku. Strādājot ar Kušeju, esmu iemācījusies vairāk klausīties sevī un pati atrast pareizo darbību uz skatuves. Režisors mūs uz to vedina, piedāvājot brīnišķīgas idejas un ļoti uzticoties. Ja līdz šim bijām pieraduši „Nāru" uztvert kā melodrāmu, tad šajā traktējumā tā pārvēršas par īstu drāmu."

Jaunais operas „Nāra" iestudējums tiks filmēts arī DVD.

Decembra sākumā Kristīne Opolais tiksies ar Rīgas publiku Tatjanas lomā Pētera Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins" jauniestudējuma pirmizrādē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV