Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Xylem Trio" aicina uz albuma prezentācijas koncertu

Sondra Lāce, 25.10.2010. 11:43

"Xylem Trio" Riharda Zaļupes, Raimonda Petrauska un Oskara Petrauska sastāvā sestdien, 13. novembrī, plkst. 19.00 aicina uz jaunā albuma „In The Mood Of Giya Kancheli" prezentācijas koncertu Lielajā Ģildē.
"Xylem Trio" aicina uz albuma prezentācijas koncertu

Albums tapis, pateicoties liktenīgai tikšanās reizei, kad pasaulslavenais komponists Gija Kančeli (Giya Kancheli) viesojies Rīgā. Tieši tad komponistam radusies interese nodot aranžēšanai savas slavenākās mūzikas tēmas no teātra un kino. Jauno albumu caurstrāvo pasaules un filmu mūzika, ar akadēmiskās mūzikas akcentiem un džeza improvizācijām. Radīšanas process ir bijis aizraujošs gan "Xylem Trio" puišiem, gan pašam komponistam.

Kā pats Gija Kančeli komentē: „Tas, ko dzirdēju, mani patīkami pārsteidza. Reizē ar augstu profesionālo sniegumu izjutu ikviena jaunā mūziķa individuālo pieeju. Īpaši vēlos izcelt to faktu, ka, pateicoties šiem jaunās paaudzes pārstāvjiem, mana mūzika ieguvusi jaunas un nebijušas šķautnes. Par to esmu viņiem bezgala pateicīgs! "

Muzikāls piedzīvojums "Xylem Trio" izpildījumā – tas ir brīdis, kad mūzika zaudē līdz šim zināmās robežas un apgūst jaunus apvāršņus. Neatkārtojamas emocijas un saspēle sitaminstrumentu, taustiņinstrumentu un dažādu saksofonu apvienībā. Gandarījums un baudījums ikvienam mūzikas gardēdim.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv un visās Biļešu Paradīzes kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV