Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šonedēļ Rīgas mākslas telpā koncertēs bigbends no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga"

Anna Audere, 25.10.2010. 12:14

Trešdien, 27. oktobrī, plkst. 19:00 izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" „Big Band" festivāla ietvaros uzstāsies 19 spilgtu džeza mūziķu sastāvs bigbendā no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" ar koncertprogrammu „Big Band Minimalism".
Šonedēļ Rīgas mākslas telpā koncertēs bigbends no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga"

Autors sava topošā CD „Big Band Minimalism" mūziku dēvē par afroamerikāņu minimālismu vai uzlaboto minimālismu. Rakstot šos darbus, autors ir izmantojis Steve Reich un John Adams minimālisma idejas un principus. Šādā veidā, iespējams, tika radīts jauns mūzikas novirziens, kas līdz šim nekur nav bijis dzirdēts. Par šo programmu jau ir saņemtas atsauksmes kā Mats Holmquist oriģinālākais sasniegums.

Koncertu ar nelielu programmu iesildīs jauniešu bigbends "City Jazz Youth Band".

Mats Holmquist Stora Stygga (Big Bad Band) ir 19 spilgtu džeza mūziķu apvienība no Zviedrijas. Kopš 1988. gada, šis kolektīvs regulāri uzstājies Zviedrijas un Eiropas džeza festivālos un vadošajās koncertzālēs. Balstoties uz atsauksmēm presē un citiem avotiem, kuras saņēmuši Mats Holmquist Stora Stygga, var droši apgalvot, ka šis bigbends ierindojams pie Eiropas labākajiem džeza mūzikas sastāviem.

No 23. oktobra līdz 15.novembrim Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" norit Bigbendu festivāls, kuru noslēgs multinstrumentālists no Zviedrijas Magnuss Lindgrens ar koncertprogrammu „Batucada Jazz".

15.11. plkst. 19.00 - Magnus Lindgren "Batucada Jazz" kopā ar City Jazz Big Band

Koncertus organizē „Life event" sadarbībā ar „City Jazz Big Band", Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa", SIA „Rīgas nami".

Biļetes uz koncertiem jau iepriekšpārdošanā izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa" un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV