Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kultūras un izklaides programmā izstāžu zālē "Arsenāls" uzstāsies „D11 Blues Band"

Nataļja Sujunšalijeva, 25.10.2010. 13:00

Ceturtdien, 4. novembrī, plkst. 18:00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā) izstādes „CoBrA & Co" un programmas „Ars Rezumē" ietvaros notiks blūza grupas „D11 Blues Band" koncerts. Aicināti visi interesenti. Ieeja bez maksas.
Kultūras un izklaides programmā izstāžu zālē "Arsenāls" uzstāsies „D11 Blues Band"

Izstāde „CoBrA & Co", kura līdz 21. novembrim ir apskatāma LNMM izstāžu zālē "Arsenāls", parāda 20. gadsimta vidus Eiropas avangarda klasiku – starptautiskās mākslinieku apvienības „CoBrA" un tās slaveno sekotāju abstrakto darbu izlasi. Kaislīgi sludinot absolūtu krāsas un formas brīvību, grupas mākslinieki kultivēja īpašu radošu metodi, balstītu iracionālajā spontanitātē, ekspresijā un eksperimentā, kuras mērķis bija atklāta zemapziņas instinktu izpausme glezniecībā.

4. novembrī "Arsenālā" uzstāsies grupa „D11 Blues Band", kura piešķirs izstādei oriģinālu muzikālo noformējumu. Blūzu un abstrakto mākslu vieno improvizācija, brīvais lidojums īpašu intonāciju un nianšu meklējumos. Pasākuma apmeklētājiem, pateicoties grupas dalībnieku – Inta Bekera (balss, harps), Artūra Gaiļa (ģitāra, aizvokāls), Ritvara Garozas (taustiņi), Edgara Galzona (basu ģitāra), Ilvara Manfelda (bungas) sniegumam, būs iespēja par to pārliecināties.

Par „D11 Blues Band"

„Blūzs nav tikai veci vīri uz čīkstoša krēsla ar akustisko ģitāru rokās un viskija glāzi pie kājām. Blūzs ir arī enerģiska, atraktīva un reizēm pat trakulīga mūzika. Un pilnīgi noteikti blūzs ir patiesa mūzika patiesiem cilvēkiem, kas necenšas izlikties labāki, nekā ir īstenībā.

2005. gadā dibinātais ansamblis „D11 Blues Band" radās bez pretenzijām uz iekļūšanu topos, televīzijas ekrānos vai pārdotāko ierakstu plauktos. Galvenais, lai mūzika, kas patīk pašiem, radītu prieku arī citiem. Tāpēc neatkarīgi no publikas skaita vai skatuves izmēra lielāko gandarījumu grupas dalībniekiem var sniegt pat viens vienīgs klausītājs, kurš pēc koncerta paspiež roku un atzīstas: „Vīri, vispār jau es blūzu neklausos, taču es tiešām nezināju, ka tas var būt tāāāds!".

„D11 Blues Band" stilu raksturo spēkpilns elektrisks skanējums ar nelielu džeza piekrāsu, kas koncertos plūstoši papildinās ar jam session raksturīgajām improvizācijām. Tieši brīvība mūzikā rada lielāko aizrautību pašos „D11 Blues Band" dalībniekos, tādējādi aizraujot līdzi arī klausītājus," – stāsta mūziķi savā mājas lapā http://d11.lv.

Ars Rezumē

Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem „Ars Rezumē" – kultūras un izklaides programmu visiem interesentiem, kas notiek LNMM izstāžu zālē Arsenāls katrā lielajā izstādē kādas ceturtdienas pēcpusdienā. Programmas mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt Arsenāla piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati. „Ars Rezumē" pasākumos piedalās uzaicinātie viesi: dzejnieki, mūziķi, teātra, dejas mākslinieki un citas radošās personības. Programmas formāta ietvaros jau ir notikuši septiņi pasākumi.

Aicinām visus atklāt sev radoši atraisītu muzeja vakaru gaisotni, pie kafijas tases (kas ērti iegūstama "Arsenāla" īpaši garšīgās kafijas automātā) klausoties un skatoties speciāli sagatavotos priekšnesumus!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV