Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Trio „Silk" un Ģirts Ķesteris iedegs mūzikas gaismu

Dace Bluķe, 27.10.2010. 11:45

6. novembrī plkst. 17.00 viesnīcas Promenade Hotel Hika Zālē Trio „Silk" un aktieris Ģirts Ķesteris piedāvās improvizētu koncertuzvedumu „Garden of joy and sorrow" (Prieka un skumju dārzs), ar ko tiks atklāts cikls „Iededz gaismu". Trio „Silk" - Sondras, Ievas un Lienes kameransamblis ir izveidots 2008. gadā ar mērķtiecīgu domu spēlēt kamermūziku.
Trio „Silk" un Ģirts Ķesteris iedegs mūzikas gaismu

Trio nosaukums veidots no tā dalībnieču vārdu un uzvārdu pirmajiem burtiem, tulkojumā no angļu valodas norāda uz triju domubiedreņu glāsmaino būtību. Līdz šim visas trīs mūziķes guvušas pieredzi un panākumus ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mūzikas arēnā. Flautiste Sondra Lejmalniece uzstājusies kā soliste kopā ar Luksemburgas filharmonijas orķestri un guvusi apjomīgu kamermūzikas žanrā. Arfiste Ieva Šablovska, kas izcili pārvalda arī kokles spēli sadarbojas ar teju visiem Latvijas profesionālajiem orķestriem. 2008. gadā kā soliste uzstājusies kopā Normundu Šnē un orķestri „Sinfonietta Rīga". Savukārt Liene Kļava pēc četru gadu pieredzes orķestra „Sinfonietta Rīga" altu grupas koncertmeistares amatā, turpina spēlēt „Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetā un šobrīd ir Bergenas filharmoniskā orķestra mūziķe. Liene ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāte un veiksmīgi sevi pierādījusi Ziemeļvalstu jauniešu filharmoniskajā orķestrī Kristjana Jervi vadībā.

6. novembrī trio SILK un aktiera Ģirta Ķestera sniegumā varēsim klausīties ģeogrāfiski ļoti dažādu, tomēr stilistiski un tematiski vienotu muzikālo programmu. Tajā iekļauta japāņu estēta, rakstnieka, domātāja un komponista, daudzu kinofilmu mūzikas autora Toru Takemicu meditatīvā kompozīcija „Tad sapratu, tas ir vējš...", angļu komponista un dzejnieka Sera Arnolda Baksa skaņdarbs „Ēlēģisks trio", kuru spēcīgi ietekmējusi mūziķa mītnes zemes Īrijas kultūra. Šajā darbā komponists ataino senos labos Īrijas laikus – „Ķeltu paradīzi". Koncertā dzirdēsim arī divu Parīziešu Andrē Žolivē un mūzikas impresionisma tēva Kloda Debisī kamermūziku. Vakara centrālais notikums būs tatāru izcelsmes krievu komponistes Sofijas Gubaiduļinas darbs, no kura aizņemts koncerta nosaukums „Prieka un skumju dārzs" – veltījums 20. gadsimta vācu dzejniekam Francisko Tanceram. Gubaiduļinas „Dārzs" ekstātiski zied un tajā var sastapt pasaules galējības un nepārtraukto dzīvīgumu.

Starp koncertiem un piedalīšanos konkursos trio „Silk" meitenes vāra, cep un tā palīdz tiem, kam klājas grūtāk. Jaunās mūziķes ir atsaukušās akcijai piepildīt ziedojumu paciņas trūcīgajām ģimenēm. Trio meitenes pašas gan labprātāk to vēlas saukt par dāvanām, nevis ziedojumiem. Viņas cer, ka ar lielo mīlestību un sirsnību naktī ceptie maizes kukulīši un savārītais ievārījums nonāks pie bērniem, kas šo saldo labestības darbu spēs novērtēt.

Biļetes uz „Iededz gaismu" koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā. Klausītājiem ir pieejami arī abonements uz četriem cikla koncertiem.

Sīkāka informācija pieejama mājas lapā:
https://sites.google.com/site/iededzgaismu un
www.liepajaskultura.lv kalendārā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV