Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

JVLMA Pūtēju orķestra diriģēšanas klasei 15 gadu jubileja

Vita Stiģe-Škuškovnika, 28.10.2010. 13:34

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ Pūtēju orķestra diriģēšanas klase aicina visus pūtēju orķestra mūzikas mīļotājus uz 15 gadu jubilejas koncertu piektdien, 5. novembrī plkst. 18:00 JVLMA Lielajā zālē. Koncertā pie diriģenta pults stāsies pūtēju orķestra diriģēšanas klases absolventi, kuru vārdi zināmi jau plašai publikai – Jānis Puriņš, Atvars Lakstīgala, Andris Poga, Guntis Kumačevs, Viesturs Ozols un Aleksandrs Kreišmanis. Solists – Andis Karelis (eifonijs). Ieeja koncertā par ziedojumiem.
JVLMA Pūtēju orķestra diriģēšanas klasei 15 gadu jubileja

JVLMA Orķestra diriģēšanas katedras asoc. prof. Jānis Puriņš stāsta: „Šis būs jau trešais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestra koncerts, kurā jau trešo sezonu būs iespēja piedalīties gandrīz visiem pūšaminstrumentu katedras studentiem. Jāsaka, ka koncertprogramma būs ļoti krāsaina un interesanta – klausītāji dzirdēs gan pūtēju orķestru mūzikas klasiku, gan latviešu mūziku veltītu Gunāra Ordelovska piemiņai, gan arī pavisam jaunus skaņdarbus, piemēram, šī gada pavasarī pirmatskaņoto Nika Gothema „Every Day."

Koncerta programmai atlasītos skaņdarbus izvēlējušies orķestra diriģenti, iekļaujot Alfrēda Rīda, Džona Brekstada, Gunāra Ordelovska, Tomasa Dosa, Alvila Altmaņa un Nika Gothema mūziku pūtēju orķestrim. Par solistu Andi Kareli interesanti minēt, ka pirms pāris mēnešiem viņš absolvējis Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, iegūstot maģistra grādu pūtēju orķestra diriģēšanā.

Jāpiebilst, ka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ir vienīgā Mūzikas augstskola Latvijā, un pagājušajā koncertsezonā tā svinēja savu 90 gadu jubileju. Latvijas mūzikas dzīvei tā ir devusi ievērojamus komponistus, izpildītājmāksliniekus un mūzikas zinātniekus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV