Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Izsludināts Raimonda Paula 75. jubilejas papildkoncerts Liepājā

Krista Kalnarāja, 02.11.2010. 12:31

„Koncerts pēc jubilejas" - tā sauksies pasākums, kas notiks 2011. gada 23. janvārī pulksten 16:00 Liepājas Olimpiskajā centrā par godu komponista Raimonda Paula 75. dzimšanas dienai. Uz 22. janvāra jubilejas koncertu visas biļetes tika izpirktas trīs nedēļu laikā, tāpēc bija nepieciešams izsludināt papildkoncertu. Biļetes uz 23. janvāra koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un Liepājas Olimpiskajā centrā.
Izsludināts Raimonda Paula 75. jubilejas papildkoncerts Liepājā

Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris, „Sērkociņu fabrikas vokāli-instrumentālais ansamblis" (tautā, protams, saukts „CREDO") un pats jubilārs Raimonds Pauls. Koncertā atskaņos gan Raimonda Paula ciklu "Melnais kliedziens", gan tās komponista dziesmas, kuras savulaik ieguva popularitāti "CREDO" un arī citu liepājnieku izpildījumā.

Kā jau iepriekš informējis mūziķis Valdis Skujiņš, savulaik mākslinieks Gunārs Krollis izveidoja grafikas, kurās atspoguļoja savu redzējumu par 1945. gadā notikušo kodolbombardēšanu Hirosimas un Nagasaki pilsētās Japānā. Zem grafikām mākslinieks bija pievienojis pa kādai četrrindei. Komponists Raimonds Pauls šīm dzejas rindām sacerēja melodiju, un tādējādi tapa cikls "Melnais kliedziens", ko "CREDO" 1986. gadā pirmo reizi izpildīja Raimonda Paula 50 gadu jubilejas koncertā.

Papildus informācija atrodama mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV