Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Koncertzālē „Baltais flīģelis" skanēs karstie Brazīlijas sambas ritmi

Inese Zagorska, 08.11.2010. 09:29

Otrdien, 16.novembrī, plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis" muzicēs zviedru džeza zvaigzne, Grammy balvas īpašnieks, multiinstrumentālists Magnuss Lindgrens kopā ar savu džeza grupu, piedāvājot klausītājiem Brazīlijas Sambas programmu „Batucada Jazz".
Koncertzālē „Baltais flīģelis" skanēs karstie Brazīlijas sambas ritmi

Spēlējot kopā ar izciliem Dienvidamerikas mūziķiem un rakstot mūziku, Magnuss Lindgrens nesen kādu laika posmu pavadīja Brazīlijā. Sambas orķestru mēģinājumi, kuri notiek visa gada garumā, gatavojoties galvenajam Brazīlijas notikumam - Brazīlijas karnevālam, kalpoja par iedvesmu jaunam projektam. Šī radošā ceļojuma iespaidā tika uzrakstīti jauni skaņdarbi albumam un koncertprogrammai ar nosaukumu ,,Batucada Jazz".

Zviedru džeza zvaigzne, Grammy balvas īpašnieks, multiinstrumentālists - saksofonists, flautists, klarnetists, taustiņinstrumentālists, Magnuss Lindgrens ar lieliem panākumiem kopā ar savu grupu sniedz koncertus ne tikai Zviedrijā, bet visā Eiropā. Viens no Magnusa Lindgrena cienītājiem, Montrē džeza festivāla dibinātājs Klauds Nobs, dzirdot mūziķa spēli, personīgi viņu uzaicināja spēlēt šajā slavenajā Šveices festivālā. M.Lindgrens ieskaņojis trīs mūzikas albumus, kuri saņēmuši izcilas atsauksmes un prestižas balvas, viena no kurām ir jau nosauktā Grammy balva. Mūziķis ir pieprasīts arī kā komponists un aranžētājs. Viņš komponējis mūziku vairākiem prestižiem pasākumiem,tajā skaitā Nobela prēmijas pasniegšanas ceremonijai.

Magnuss Lindgrens dzimis 1974. gadā un saksofona spēli sācis apgūt 13 gadu vecumā. Jau 18 gadu vecumā viņu sagaidīja pirmie lielie panākumi, piedaloties koncertu sērijā Peter Johannesson kvintetā un muzicējot kopā arī ar pasaules slaveno pianistu Herbiju Henkoku. Spožajos mūziķa karjeras gados Magnuss ir sadarbojies ar tādiem pasaules slaveniem mūziķiem kā Joe Sample,Wilton Felder, Nil Landgren, Herbie Hancock, James Ingram, Koop, Bob Mintzer un Barbar Hendrick.

Magnus Lindgren "Batucada Jazz" sastāvs: Magnuss Lindgrens/ saksofons, flauta, klarnete, vokāls, Magnums Koltreins Praiss /vokāls, bass/, Eriks Soderlinds /ģitāra, vokāls/, Roberts Ikizs /sitaminstrumenti/, Diva Cruz, Tiago Loei /perkusijas/.

Grupas līderis ir ,,monstrs". Tas ir iemesls kāpēc šī grupa jums jāzina un jāiet klausīties," atzīst Kvinsi Džonss, Maikla Džeksona dziesmu Bad and Thriller muzikālais producents.

Koncertu organizē „Life event" sadarbībā ar koncertzāli „Baltais flīģelis".

Biļetes var iegādāties koncertzāles „Baltais flīģelis" kasē Šveices ielā 19, Siguldā, darba dienās 11.00 – 19.00. Kases tālrunis biļešu rezervācijai +371 67974787. Kā arī Biļešu Paradīze kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV