Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Operdziedātāja Silga Tīruma no Austrijas sniegs solo koncertu ,,Baltajā flīģelī"

Inese Zagorska, 08.11.2010. 09:48

Trešdien, 10. novembrī, plkst. 19.00 koncertu ciklā ,,Austrijas muzikālie vakari" uzstāsies Austrijā dzīvojošās latviešu mākslinieces - operdziedātāja Silga Tīruma un pianiste Ieva Oša.
Operdziedātāja Silga Tīruma no Austrijas sniegs solo koncertu ,,Baltajā flīģelī"

Siguldas opermūzikas svētkos šovasar solistes sniegums tika uzņemts ar lielu publikas mīlestību. Novembrī Silgai Tīrumai gaidāms nozīmīgs notikumi – debija Latvijas Nacionālās operas izrādē "Dons Žuans" donnas Elvīras lomā un solo koncerts ,,Baltajā flīģelī".

Ar izcilību pabeidzot Grācas mūzikas un mākslas augstskolas maģistratūru, Silga Tīruma jau paguvusi atveidot lomas ievērojamā austriešu diriģenta Gustava Kūna vadītajās Tiroles festivāla operu izrādēs. Silga Tīruma mūzikas gaitas iesāka dzimtajā pilsētā Valkā, tās turpinot Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā. Vokālo mākslu dziedātāja Jāz.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā apguva profesores L. Braunas, vecāko pasniedzēju L. Zilveres un M. Krīgenas klasēs. 2002. gadā S.Tīruma uzsāka studijas Austrijā, Grācas Mūzikas un mākslas augstskolā pie profesores J.Borovskas no Polijas un apmeklēja meistarklases pie I. un Ž. Nāčeviem (Bulgārija). Vīnes Mūzikas un mākslas augstskolā mācījās pie viesprofesora K. Viskas (ASV).

Šajā laikā S. Tīruma, kā jauna un daudzsološa dziedātāja mācībām ieguva erchercoga Johana stipendiju un 2006. gadā, piedaloties R. Zandonai konkursā Riva del Garda pilsētā Itālijā, 160 dziedātāju konkurencē ieguva laureāta nosaukumu. Jāatgādina, ka ar uzvaru šajā konkursā savu starptautisko karjeru uzsāka šodienas pasaules operzvaigzne Maija Kovaļevska.

Solo programmā Silga Tīruma dziedās gan operrepertuāru, gan vokālo kamermūziku, gan dziedātājai tuvo latviešu klasisko vokālo liriku. Saikni ar Austriju veidos G. Mālera, Šēnberga, R. Štrausa dziesmas, V.A.Mocarta operu ārijas.

Biļetes var iegādāties koncertzāles „Baltais flīģelis" kasē: Šveices ielā 19, Siguldā, darba dienās 11.00 – 19.00. Kases tālrunis biļešu rezervācijai +371 67974787, kā arī Biļešu Paradīze kasēs vai mājaslapā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas no 4 - 5 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV