Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latviešu tenoru tradīciju turpinātāji tiekas Jāņa Zābera piemiņas koncertā

Ilze Miķelsone, 08.11.2010. 12:15

Šo svētdien, 14. novembrī, plkst. 18.00 Lielajā ģildē notiks izcilā latviešu tenora Jāņa Zābera (1935-1973) piemiņai veltīts koncerts. Tajā piedalīsies solisti Viesturs Jansons, Guntars Ruņģis, Normunds Rutulis un divi jauni, talantīgi dziedātāji Andris Kipļuks un Jēkabs Jančevskis, Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" un diriģents Andris Vecumnieks.

Latvijas Nacionālās operas solistu, tenoru Viestura Jansona un Guntara Ruņģa, piedalīšanās šajā koncertā būs latviešu tenoru tradīcijas turpinājums. Iespēja pirmo reizi uzstāties kā solistiem koncertā tiek dota arī diviem topošajiem dziedātājiem – Andrim Kipļukam, kurš dzimis Rēzeknē un pašlaik vokālo prasmi apgūst Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā, un Rīgas Doma kora skolas audzēknim Jēkabam Jančevskim. Koncertu vadīs populārais dziedātājs un radiodīdžejs Normunds Rutulis, kurš koncertā arī dziedās dažas J. Zābera jaunības gadu latviešu estrādes dziesmas.

Jāņa Zābera piemiņas koncerta scenārijā atbalsosies izcilā tenora dzīves gājums. Kā stāsta koncerta scenārija autore mākslas doktore Ilona Breģe „koncerta sākumā dzirdēsim latviešu mūziku. Skanēs gan Emīla Dārziņa un Arvīda Žilinska solodziesmas no Jāņa Zābera repertuāra, gan tā latviešu mūzika, kas stāsta par mīlestību, pirmajām jaunības jūsmām un kas tapusi Rīgā laikā, kad Jānis Zābers studēja Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā un Latvijas konservatorijā". I Breģe piebilst, ka „koncerta otrajā daļa klausītājiem būs iespēja dzirdēt itāļu opermūziku V. Jansona un G. Ruņģa sniegumā un allaž Jāņa Zābera koncertos skanējušās neapolitāņu dziesmas. Tas rosinās atcerēties Zābera dzīves augstākos mirkļus – studijas un uzstāšanos Itālijā, darba gaitas Latvijas Nacionālajā operā".

Biļetes uz koncertu „Jānim Zāberam – 75" iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Biļetes cena no Ls 4 līdz Ls 10. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV