Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas Ekonomikas augstskolas koris aicina uz jubilejas koncertu "Sacred and profane"

Elīna Karaseva, 08.11.2010. 13:49

12 .novembrī plkst. 19:00 Rīgas Sv. Anglikāņu baznīcā Rīgas Ekonomikas augstskolas koris aicina uz jubilejas koncertu "Sacred and profane".

Rīgas Ekonomikas augstskola un tās koris tika dibināti 1994.gadā un par tradīciju ir kļuvis Rīgas Ekonomikas augstskolas kora jubilejas koncerts novembra sākumā.

Šī gada koncerta nosaukums "Sacred and Profane" (Garīgs un laicīgs) ir aizgūts no Bendžamina Brittena dziesmu cikla, kurā seno laiku garīgās himnas ietērptas XX gadsimta mūzikas stilistikā. Katrā laikmetā attieksme pret laicīgo un garīgo bijusi dažāda, pat pretrunīga, koncerta klausītājiem būs iespēja dzirdēt dažādu laikmetu komponistu sakrālo un laicīgo mūziku stilistiski un vēsturiski plašā amplitūdā.

Sadarbībā ar Senās mūzikas ansambli "Trakula" koris atskaņos viduslaiku dziesmas no Montseratas klostera viduslaiku krājuma, koncertā skanēs arī Frānsisa Pulenka, Riharda Dubras, Imanta Ramiņa, Einojuhani Rautavāras, Knuta Nīsteda, Hildegardes no Bingenas un citu autoru mūzika. Koncertā muzicēs ērģelniece Kristīne Adamaite.

Koncertprogrammā "Sacred and Profane" skanēs arī skaņdarbi, kurus Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris gatavo starptautiskajam koru festivālam "Sudraba zvani Daugavpilī", kas notiks 2011. janvārī.

Koncerts notiek ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Rīgas Ekonomikas augstskolas atbalstu.

2009. gada novembrī REA koris veiksmīgi piedalījās Petra Ebena Adventes mūzikas konkursā Prāgā (International Festival of Advent and Christmas Music with Petr Eben Prize), kur jaukto koru kategorijā ieguva zelta diplomu un speciālo Petra Ebena balvu par kompozīcijas Cantico delle creature izpildījumu. Koris muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Inese Galante, Terje Mikkelsens, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Latvijas Filharmonijas kamerorķestris. REA koris ir ierakstījis 4 kompaktdiskus, divus no tiem sadarbībā ar izcilo latviešu operdziedātāju Inesi Galanti un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV