Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Vokālo ansambļu asociācija aicina uz biedru kopsapulci, koncertu un semināru

Andris Sējāns, 11.11.2010. 18:35

Dienu pēc Latvijas dzimšanas dienas savu 1. jubileju atzīmēs Vokālo ansambļu asociācija (LVAA), organizējot savu biedru kopsapulci, koncertu un semināru Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde".

Mārīte Puriņa (vokālā ansambļa "Anima Solla" vadītāja, LVAA valdes priekšsēdētāja: "Gada laikā esam krietni pastrādājuši - dažādiem latviešu komponistiem ir pasūtīti jaundarbi vokālajiem ansambļiem, ir noticis šo jaundarbu prezentācijas koncerts. Sadarbojoties ar valsts un pašvaldību iestādēm, esam noorganizējuši I Latvijas Jaukto vokālo ansambļu konkursu. Gatavojoties nākamajiem Dziesmu svētkiem, esam izstrādājuši nolikumu nākamgad plānotajam Latvijas Vokālo ansamblju konkursam - 2011, taču vēl šodien to nevaram izsludināt, jo nav skaidrības par to, vai un cik lielā mērā arī valsts uzņemsies kādu līdzdalību tā rīkošanā. Ļoti ceram, ka jaunā valdība neaizmirsīs par 7000 vokālo ansambļu kustības dalībniekiem. Par šiem un arī citiem jautājumiem gribam atskaitīties un apspriesties ar saviem biedriem kopsapulces gaitā."

Pēc biedru kopsapulces, kuras sākums ir 11:00, turpat "Mazajā Ģildē" LVAA mīļi aicina uz koncertu "Es dziedu savai zemei", kurā bērnu vokālie ansambļi "Palāsītes", "Momo", "Knīpas un Knauķi" no Rīgas un "Mikauši" no Lielvārdes pirmatskaņos 8 jaunas komponistu I. Rišes, L. Celmas, G. Šmites, R. Dubras, A. Dzenīša, Ē. Ešenvalda, A. Sējāna un J. Ķirša dziesmas ar latviešu tautasdziesmu tekstiem par un ap jūru. Jaundarbi tapuši pēc LVAA un Nemateriālā kultūras mantojuma Valsts aģentūras pasūtījuma. Koncerta sākums 15:00.

Savukārt, pēc koncerta būs seminārs bernu vokālo ansambļu vaditājiem un visiem interesentiem - diskusija ar komponistiem un ekspertiem par bērnu ansambļu / koru repertuāra jautājumiem.

Andris Sējāns (vokālās grupas "Cosmos" mūziķis, LVAA valdes loceklis): "Diskusija par bērnu ansambļu / koru repertuāru ir tikpat aktuāla, kāda tā ir, runājot par pieaugušo kolektīvu repertuāra problemātiku. Tādēļ nolēmām vienā telpā pulcēt gan komponistus, gan ansambļu vadītājus, gan pašus dziedātājus, lai uzklausītu viens otra vēlmes, diskutētu par to, kāda loma bērnu muzicēšanai vokālajā ansamblī ir vispār, kādiem ir jābūt komponistu jaunradītajiem skaņdarbiem, lai tie, ne vien attīstītu bērna muzikālās spējas, bet arī radītu patiesu prieku dziedāt to vēl un vēl, kāds vispār patlaban ir bērnu vokālo ansambļu spēju līmenis Latvijā, vai a cappella muzicēšana to ikdienā vispār pastāv u. c."

Visi minētie pasākumi ir publiski, brīvi pieejami, tādēļ 19. novembrī Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde" sākot no 11:00 gaidam gan LVAA biedrus, gan tos, kas par biedriem vēlas kļūt, 15:00 visi aicināti uz bērnu ansambļu koncertu, uz kuru pavisam noteikti būs apsveicama ierašanās ar bērniem un pēc koncerta būs iespējams tikties ar koncertā izskanējušo dziesmu autoriem, ansambļu vadītājiem, sekot līdzi diskusijai seminārā par bērnu ansambļu repertuāra tēmu. Informācija par LVAA atrodama biedrības mājaslapā www.lvaa.lv

Koncertu un semināru atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde un Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV