Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Šodien Mazajā Ģildē muzicēs izcilais beļģu kontrtenors Patriks van Gothems (Patrick Van Goethem) un baroka ansamblis „The Flanders Baroque Consort&quo

Liene Paukšēna, 15.11.2010. 15:47

Šodien, 15. novembrī, pulksten 19.00 Mazajā Ģildē 10. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros muzicēs izcilais beļģu kontrtenors Patriks van Gothems (Patrick Van Goethem) un baroka ansamblis „The Flanders Baroque Consort - klavesīnists Dīters van Handenhovens (Dieter Van Handenhoven), baroka čellists Mišels Bulanžē (Michel Boulanger) un lautists Jurgens de Brujnu (Jurgen De Bruyn). Koncerta programmā: H. Pērsela dziesmu cikls un instrumentāli skaņdarbi.
Šodien Mazajā Ģildē muzicēs izcilais beļģu kontrtenors Patriks van Gothems (Patrick Van Goethem) un baroka ansamblis „The Flanders Baroque Consort&quo

Beļģu kontrtenors Patriks van Gothems (Patrick Van Goethem) mācījies pie Pola Esvuda (Paul Esswood), Jūlijas Hamari (Julia Hamari) un Andreasa Šolla (Andreas Scholl). Viņš kā solists uzstājas kopā ar visizcilākajiem agrīnās mūzikas diriģentiem Tonu Kopmanu (Amsterdamas Baroka orķestris), Fransu Brugenu (Astoņpadsmitā gadsimta orķestris), Masaaki Suzuki - Bach Collegium Japan, Pēteri Noimani (Collegium Cartusianum), Gustavu Leonhardu un Josu van Veldhovenu (Nīderlandes Baha biedrība), Hansu-Kristofu Rademanu (Dresdner Hofmusik), Reihardu Gēbelu, Helmūtu Rillingu (Bach Collegium Stuttgart), Larsu Ulriku Mortensenu (Concerto Copenhagen) u. c.

Patriks van Gothems piedalās mūzikas ierakstu veidošanā. Lielus panākumus guvušas mākslinieka solo kantāšu programmas. Dziedātāja koncertu grafikā regulāri tiek iekļauti vieskoncerti Eiropā ar Fransa Brugena 18. gadsimta orķestri (Baha Sv. Jāņa pasija un Mesa si minorā). Mākslinieks viesojas visos nozīmīgākajos agrīnās mūzikas festivālos, kā arī ir vokālās mūzikas pasniedzējs Midelkerkes Mūzikas akadēmijā (Beļģija)
Līdztekus savai solista karjerai Patriks van Gothems uzstājas kopā ar Flandrijas Baroka ansambli, kuru viņš pats ir dibinājis un ir tā mākslinieciskais konsultants.

Nākošais koncerts festivāla ietvaros: Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā 23. novembrī pulksten 19.00, kad spēlēs Paolo Pandolfo (viola da gamba, Itālija). Programmā – J. S. Baha svītas.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze" kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 10,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiekamies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV