Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„bet bet" no jauna ieraksta pirms 20 gadiem sacerētu dziesmu

"Mikrofona ieraksti", 16.11.2010. 09:51

Grupa „bet bet", kas dibināta 1991.gadā, nākamā gada martā plāno atzīmēt savu 20 gadu jubileju. Gatavošanās šim pasākumam ir jau sākusies, un 3.decembrī tiks izdots grupas jaunais izlases albums „20 labākās dziesmas", bet pavasarī plānots jaunu dziesmu albums un jubilejas koncerti.
„bet bet" no jauna ieraksta pirms 20 gadiem sacerētu dziesmu

Gatavojot jauno izlasi, „bet bet" Siguldas ierakstu studijā no jauna ierakstījuši pirms 20 gadiem sacerēto dziesmu „Tu esi vējš". Un tas nav nejauši, jo tieši šī Zigfrīda Muktupāvela un Guntara Rača dziesma ir pati pirmā grupas dalībnieku kopīgi radītā kompozīcija.

1991.gadā tās pirmā versija tika ierakstīta Rīgā, Krišjāņa Barona ielas nama pagrabā, vietā, virs kuras dzīvoja, tolaik jau grupā "Remix" muzicējošais Igo. Bet dziesmas pirmajā ierakstā ģitāras partijas iespēlēja Ainars Virga, kurš bija plānots kā iespējamais grupas dalībnieks. Gadu vēlāk šī dziesma vēlreiz tika ierakstīta profesionālā studijā, piedaloties grupas oriģinālajam ģitāristam Uģim Tirzītim, bet nu tā atkal ir atdzimusi jaunās skaņās.

Zigfrīds Muktupāvels : „Es domāju, ka mums viss ir izdevies labi. Mums pašiem tas ir nozīmīgi."

Guntars Račs: „Vecas dziesmas pārrakstīt jaunās skaņās ir ļoti grūts uzdevums. Parasti sanāk sliktāk, kā tas ir oriģinālajā versijā. Taču mēģināts nav zaudēts. Bija patiess prieks atkal sastrādāties ar savu draugu no "Jauna Mēness" laikiem - Gintu Solu, kurš tagad ir Siguldas ierakstu studijas producents un ar kuru ierakstījām arī savu iepriekšējo albumu „Palmas zaļo vienmēr". Šī dziesma ir mūsu pirmā dziesma, un ar to mums visiem saistās daudz lielisku atmiņu. "

3. decembrī „bet bet" sniegs savu populārāko dziesmu priekšnesumu Arēnā Rīga, piedaloties pasākumā "Rokvakars 90tie", bet tur pat 21. decembrī grupa piedalīsies jautrajā Baibas Sipenieces un Valtera Krauzes Ziemassvētku lielkoncertā „Dziedi, dejo, smejies!".

Dziesmu „Tu esi vējš" iespējams lejupielādēt portālā Doremi.lv

Informācija par jauno izlases albumu sekos.

Foto: Valters Preimanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV