Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jau šosestdien Liepājā notiks koncerts "Uz zemes, pie jūras"

Anete Strazda, 18.11.2010. 12:32 | komentāri (1)

Latvijas dzimšanas dienas noskaņās 20. novembrī plkst. 18:00, Liepājas Latviešu biedrības namā notiks populārās mūzikas koncerts "Uz zemes, pie jūras", kurā skanēs komponista Jāņa Strazda mūzika - gan klausītājiem jau pazīstamas, gan arī vēl nedzirdētas dziesmas.
Jau šosestdien Liepājā notiks koncerts "Uz zemes, pie jūras"

Šobrīd notiek aktīvs mēģinājumu process - gan Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas koris, gan solisti un pavadošā grupa radoši strādā, lai sestdien koncerta apmeklētājiem sagādātu brīnišķīgas emocijas un svētku sajūtu.

Ance Krauze dažas dienas pirms koncerta atzīst, ka uzstāties Liepājā vienmēr ir ļoti patīkami: "Liepājā vienmēr satieku daudz pazīstamu cilvēku, te ir man pazīstamas un mīļas vietas. Gluži par liepājnieci sevi neuzskatu, bet par īstu kurzemnieci gan. Un kurzemnieki viens otru saprot!" Jāpiebilst, ka Ance piecus gadus dzīvoja Liepājā un mācījās Em. Melngaiļa mūzikas vidusskolā. "Man būs liels prieks svētku nedēļā dziedāt Liepājā un svinēt kopā ar liepājniekiem!"

Savukārt Andris Ērglis saka, ka viņam vienmēr ir patīkami dziedāt kopā ar Anci: "Šobrīd mēs to darām regulāri, jo kopā spēlējam izrādē "Agrā rūsa". Andris stāsta arī par savām sajūtām pirms svētku koncerta: "Katru gadu valsts svētku laikā iznāk ļoti daudz koncertēt, arī šis gads nav izņēmums. Taču arī no skatuves var ļoti labi izjust svētku sajūtu. Un galu galā, man dziedāšana vienmēr ir kā svētki!" Abi solisti vēl Latvijai daudz laimes dzimšanas dienā un aicina visus liepājniekus svinēt kopā.

Šajā koncertā izskanēs dziesmas par dažādo Latviju - gan par savas zemes mīlestību un patriotismu, gan arī par tām problēmām, kas šodien ir aktuālas - par tautiešiem, kas aizbrauc, un par latviešiem, kas paši savā zemē neprot saimniekot. Tās ir tēmas, par kurām savos darbos runā arī dzejnieks Jānis Peters. Kā jau iepriekš minēts, šajā koncertā izskanēs pirmatskaņojums - Strazds ir uzsācis veiksmīgu sadarbību ar latviešu dzejas lielmeistaru Jāni Peteru, kurš komponistam ir uzticējis pavisam jaunu dzeju. Strazds tai ir sarakstījis mūziku, un klausītāju vērtējumam tiks nodots jauns dziesmu cikls. Koncertā būs dzirdamas arī citas J. Strazda dziesmas ar Māras Zālītes un Guntara Rača vārdiem, vairākas latviešu tautasdziesmas jaunos komponista aranžējumos, kā arī Raimonda Paula melodijas.

Koncerta dalībnieki: solisti Ance Krauze un Andris Ērglis, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā, kā arī pavadošā grupa - Jānis Strazds (taustiņinstrumenti), Māris Kupčs (ģitāra), Gundars Lintiņš (sitaminstrumenti) un Aivars Meijers (bass). Koncertu vadīs Emīls Dreiblats.

Koncertu "Uz zemes, pie jūras" atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde.

Biļetes uz koncertu ir pieejamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Biļešu cenas - Ls 2, Ls 3 un Ls 4.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV