Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

JVLMA muzicēs atraktīvais klavieru duets no Latvijas - Antra un Normunds Vīksnes

Liene Paukšēna, 23.11.2010. 11:42

Piektdien, 26. novembrī, pulksten 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē 10. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros muzicēs ilggadīgais un atraktīvais klavieru duets Antra un Normunds Vīksnes. Latvijā mīlētais klavieru duets savos priekšnesumos izceļas ar inteliģentu, virtuozu, smalku un siltu spēli. Koncerta programmā: J. S. Baha, A. Solēra un M. Klementi skaņdarbi divām klavierēm.
JVLMA muzicēs atraktīvais klavieru duets no Latvijas - Antra un Normunds Vīksnes

Saskanīgās klavierspēles meistari Antra un Normunds Vīksnes kopā muzicēt sāka jau studiju laikā, bet par klavieru dueta oficiālo rašanās brīdi uzskata 1987. gadu. Abi mūziķi ieguvuši mākslas maģistra grādu klavieru dueta specialitātē Latvijas Mūzikas akadēmijā un savu meistarību pilnveidojuši meistarkursos Academia Baltica (profesors Hosē Ribera, Dānija), kā arī meistarklasēs pie profesoriem Lisas Pohjolas (Somija) un Helmuta Olafa (Vācija). Klavieru dueta repertuārā iekļautie sacerējumi ir stilistiski un žanriski daudzveidīgi. Duets veicis latviešu skaņražu pirmatskaņojumus (lielākā daļa no tiem ir veltījumi Antrai un Normundam Vīksnēm). Klavieru duets ar panākumiem piedalījies starptautiskos kamermūzikas festivālos. Mūziķi vairākkārt ierakstījuši darbus radio, televīzijā un CD, kā arī koncertējuši ASV un Eiropas valstīs. Par latviešu komponistu jaunrades veicināšanu un aktīvu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs Antrai un Normundam Vīksnēm 2001. gadā piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā - Lielā mūzikas balva.

Nākošais koncerts festivāla ietvaros: 5. decembrī pulksten 19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā spēlēs Erik Bosgraaf (blokflauta, Nīderlande) un Aina Kalnciema (klavesīns, Latvija). Programmā – J. S. Bahs, Van Eiks, L. Berio.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze" kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 10,00.
Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiekamies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV