Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Melngalvju namā notiks bezmaksas koncerts „Raibās sarunas"

Māra Vanaga, 24.11.2010. 15:26

1.decembrī plkst. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē notiks kokļu kvarteta „Kārta" koncerts „Raibās sarunas".

Koncertā izskanēs mūsdienu latviešu komponistu Georga Pelēča un Daces Bleikšas darbi, jaunās autores Natālijas Mundas svītas pirmatskaņojums, Roberta Šūmaņa miniatūras, kā arī arfas virtuoza Alfredo Rolando Ortisa paragvajiešu stila deju mūzika. Būs dzirdams arī somu autora Juka Linkola džeza mūzikas izpildījums.

Koncerta raibās programmas nianses klausītājiem saprotamas un saistošas darīs sarunas ar muzikoloģi Karīnu Bērziņu, kā arī intervija ar kokļu meistaru Imantu Robežnieku. Savukārt koncerta klausītājiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas jautājumos par koklēm un laimēt kokļu mūzikas kompaktdiskus.

Kokļu kvartets „Kārta" sāka savu darbību 1981. gadā. Tā vadītāja Māra Vanaga ir kokles spēles pasniedzēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet kvarteta dalībnieces – kokles klases absolventes – pašas māca kokles spēli mūzikas skolās.

Koncertu organizē Kultūras un atpūtas centrs „Imanta", kas ir arī kokļu kvarteta „Kārta" mājvieta. Koncertu atbalsta SIA „Rīgas nami", Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Radio 3 "Klasika".

Ieeja koncertā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV