Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

10. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā muzicēs Ēriks Bosgrāfs un Aina Kalnciema

Liene Paukšēna, 29.11.2010. 12:55

Svētdien, 5. decembrī, pulksten 19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā 10. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā muzicēs Ēriks Bosgrāfs (Erik Bosgraaf) (blokflauta, Nīderlande) un Aina Kalnciema (klavesīns, Latvija). Koncerta programmā: J. S. Bahs, Van Eiks, L. Berio.
10. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla noslēguma koncertā muzicēs Ēriks Bosgrāfs un Aina Kalnciema

Ēriks Bosgrāfs ir viens no talantīgākajiem un daudzpusīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem. Savā koncertdarbībā viņš pievēršas ne tikai 16.-18. gadsimta skaņdarbiem, bet meklē savam instrumentam jaunas iespējas arī avangarda un džeza mūzikā. Interesanti, ka savu spilgto muzikālo karjeru mūziķis sācis kā rokgrupas dalībnieks. Ēriks Bosgrāfs dzimis Nīderlandē, mācījies pie Valtera van Hauves (Walter van Hauwe) un Paula Lēnhautsa (Paul Leenhouts) Amsterdamā, savukārt maģistra grādu muzikoloģijā ieguvis Utrehtas Universitātē. Ēriks Bosgrāfs ierakstījis vairākus CD. 2006. gadā viņš piedalījās ansambļa Cordevento dibināšanā, kas specializējies 17. un 18. gadsimta mūzikas atskaņošanā.

Aina Kalnciema studējusi klavieru un ērģeļu spēli Sanktpēterburgas un Maskavas konservatorijās. Klavesīna spēlē specializējusies Vācijā, Šveicē, Francijā, Holandē, Norvēģijā. No 1998. gada māksliniece ir ansambļa Baltijas Trio dalībniece. Aina Kalnciema ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore klavesīna klasē un Baha mūzikas fonda prezidente. No 2001. gada organizē un vada starptautisko Baha kamermūzikas festivālu.

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze" kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3,00 – 10,00.
Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiekamies arī nākošgad – 11. Starptautiskajā Baha kamermūzikas festivālā!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV