Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

“Turaidas Roze” izdod pirmo CD

Guntars Račs, 02.12.2010. 11:59

Nāk klajā leģendārās, 1985.gadā dibinātās, komponista Imanta Kalniņa grupas “Turaidas Roze” pirmais CD albums.
“Turaidas Roze” izdod pirmo CD

Diskā ir no 1986. līdz 1988.gadam radītas kompozīcijas, kur solo un duetus dzied Olga Rajecka un Uģis Roze.

Papildus astoņdesmito gadu studijas un koncertu ierakstiem, albumā iekļautas arī 2010.gadā studijā ierakstītās dziesmas "Kas dzīvo tanī pusē" un "Nelaid, māte, bērnus mežā". Visu grupas ierakstu arhīvu vienā CD ietilpināt nav iespējams, tāpēc atlasot dziesmas, priekšroka tika dota tiem ierakstiem, kas nav piedzīvojuši atkārtotu izdošanu kādās izlasēs vai grupas dalībnieku soloalbumos.

Pašlaik grupa ar Olgu un Uģi priekšgalā ir atsākusi darbību, turpina Latvijas koncertturneju un izsludinājuši papildu koncertu Rīgā, kas notiks 18. decembrī pulksten 17 kinoteātra "Rīga" Lielajā zālē.

Kopā ar abiem vokālistiem koncertos muzicē bundzinieks Juris Helvigs, kurš grupā spēlējis no 1986. gada un ģitārists Aivars Gudrais, kurš „Turaidas Rozei" pievienojās 1987. gadā.

Izlasē iekļautas šādas Imanta Kalniņa dziesmas ar L.Līvenas, O.Gūtmaņa, C.Dineres, I.Auziņa, P.Zirnīša, Vika, G.Rača, K.Skujenieka un paša Kalniņa dzeju: „Apvij rokas", „Kas jūs esat?", „Svētku diena", „Rīta serenāde" („Trubadūrs"), „Balāde par viņu un viņu" („No rīta mazā gaismiņā"), trīs „Saulgriežu cikla"" variācijas, „Balāde par Tevi mākoņos"", „Uz nakti atkal durvis vaļā", „Notikums", „Sonets" („Sweet Love"), „Upei pāri" („Ai, māsa Lietuva"), „Vējš un liepa", „Pūt, vējiņi" (koncertieraksts), „Kas dzīvo tanī pusē" (2010) un „Nelaid, māte, bērnus mežā" (2010).

Grupu "Turaidas Roze" 1985. gadā dibināja komponists Imants Kalniņš, pieaicinot ģitāristu Albertu Bartaševicu („Menuets"), basģitāristu Edgaru Pumpuru („Salve"), dziedātājas Indru Karlsoni („Akcents") un Mārīti Veisbergu.

1986. gada pavasarī no grupas aizgāja solistes Karlsone un Veisberga, taču tai pievienojās bundzinieks Juris Helvigs no grupas „Sīpoli", kā arī kādreizējā „Eolikas" soliste Olga Rajecka.

1987. gadā grupā sāka darboties dziedātājs Uģis Roze un bijušais „Zodiaka" un „Sīpolu" klarnetists un ģitārists Aivars Gudrais.

1988. gadā otrajā pusē no aktīvās darbības grupā atkāpās Imants Kalniņš, viņa vietā par „Turaidas Rozes" taustiņinstrumentālistu kļuva Einārs Jaunbrālis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV