Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Tuvojas Kristinas Branko koncerts

Linda Bērziņa, 03.12.2010. 14:13

11.decembrī pulksten 19 Kongresu namā jaunā portugāļu fado dīva iepazīstinās ar savu jaunāko albumu „Kronos”.
Tuvojas Kristinas Branko koncerts

„Kronos" veidošanai Kristina Branko uzaicināja vairākus pazīstamus Portugāles džeza, popa, roka un fado dziesmu tekstu autorus, lai sacerētu skaņdarbus, kas atbilst albuma galvenajai tēmai - laikam. Albumā ir fado un citu populāru mūzikas stilu maisījums, kurā īpaši izceļams pianista Rikardo Diasa sniegums.

Dziedātāja ir dzimusi 1972. gadā Almeirimas pilsētā Portugāles vidienē. Gluži kā lielākā daļa portugāļu jaunatnes, kas uzauga pēc 1974. gada revolūcijas, Kristina interesējās par visu – folku, džezu, blūzu, tikai ne fado. Tā tas turpinājās līdz pat meitenes 18. dzimšanas dienai, kad viņa dāvanā no vectēva saņēma skaņuplati ar leģendārās fado dziedātājas Amālijas Rodrigesas ierakstiem. Kristina Branko apjauta visu to emociju gammu un pilnību, ko spēj sniegt fado balss, dzejas un mūzikas savienība, un nopietni ķērās pie vokālajām studijām. Savas muzikālās darbības sākumā dziedātājas sniegumā vērojama liela Amālijas Rodrigesas ietekme.

Branko negaidītu un pēkšņu slavu ieguva ar savu albumu "Cristina Branco in Holland", kas tolaik tika izdots Holandē, vēlāk arī Francijā, izdevniecībā „Universal Classic France".

Biļetes uz koncertu iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV