Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Latvijas Radio koris aicina uz 70.jubilejas kulminācijas koncertu ciklā "Vakara sarunas Jāņa baznīcā"

Inga Žilinska, 08.12.2010. 12:33

Latvijas Radio koris aicina uz savas 70 gadu jubilejas ceturto koncertu "Dziesma" cikla "Vakara sarunas Jāņa baznīcā" ietvaros, kas notiks 15.decembrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā plkst. 20.00. Mūzikā un sarunās par tēmu DZIESMA tiksies bijušie un esošie Latvijas Radio kora diriģenti un kormeistari, kā arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš. Sarunas vadīs Orests Silabriedis.
Latvijas Radio koris aicina uz 70.jubilejas kulminācijas koncertu ciklā "Vakara sarunas Jāņa baznīcā"

Sadarbībā ar Rīgas Sv. Jāņa baznīcu un žurnālu "Mūzikas Saule" Latvijas Radio koris jau otro gadu aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā", tajās, tēmas neiegrožojot konfesionālos rāmjos, klausītāji tiek rosināti pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu. Cikla pēdējais koncerts "Dziesma" būs Radio kora 70 gadu jubilejas svētku kulminācijas koncerts.

Svētku koncerta programmā iekļautas vienīgi latviešu komponistu dziesmas - gan no kora darbības pirmajiem gadiem (Teodora Kalniņa komponētā "Mūzas stunda"), gan opusi, kas gadu gaitā kļuvuši par Radio kora repertuāra ziedu, gan arī īpaši korim un kora grupai sacerēti skaņdarbi, kas tapuši sadarbībā ar jaunākās paaudzes komponistiem. Koncertā skanēs Lūcijas Garūtas, Mārtiņa Brauna, Jura Karlsona, Artura Maskata, Raimonda Paula, Pētera Plakida, Pētera Vaska, Maijas Einfeldes, Jura Ābola, Andra Dzenīša, Ērika Ešenvalda un Santas Ratnieces mūzika, ko dziedās Latvijas Radio koris un diriģēs Imants Kokars, Centis Kriķis, Edgars Račevskis, Leons Amoliņš, Ivars Bērziņš, Ivars Cinkuss, Juris Kļaviņš, Kaspars Putniņš un kora galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava.

Koncerta organizators VSIA "Latvijas Koncerti".

"Vakara sarunu" 2009.gada sezonas pirmie trīs koncerti par tēmu "Miers", "Gaisma" un "Aiziešana" video formātā skatāmi Latvijas Radio kora mājas lapā www.radiokoris.lv

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV