Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kamerkoris "Ave Sol" aicina uz koncertu tumsā

Ilona Brūvere, 08.12.2010. 14:24

Atzīmējot Dānijas Kultūras institūta 20 gadu jubileju un ziemas tumšā laika pēdējās dienas, kas vēl atlikušas līdz Ziemas saulgriežiem, 9. decembrī 19:00 koncertzālē "Ave Sol" (Citadeles ielā 7) notiks Rīgas kamerkora "Ave Sol" "Tumsas koncerts".

Tumsā cilvēks ir redzīgāks un dzirdīgāks, izdzirdot un sajūtot skaņas saasinātā uztveres režīmā, jo tumsā nekas nespēj novērst klausītāja uzmanību no muzikālā vēstījuma- melodijas. Adventes laiks rosina pārdomām un klusiem solījumiem sev, ļaujot kavēties atmiņās, ieklausīties aizmirstās noskaņās, uzburt dvēselē skaistas pagātnes un cerību pilnas nākotnes ainas. Tumsa ļauj mums ieskatīties un ieklausīties dvēselē patiesāk.

Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar koncertorganizāciju "Ave Sol" aicina ieklausīties tumsas mūzikā - citādā nekā esam to raduši klausīties skatuves apgaismojuma starmešos. Mūzika trīsdesmit minūtes skanēs tumsā bez elektrības, bez svecēm un bez mobilo tālruņu spīdīgajiem ekrāniem. Tumsā, koncertzālē "Ave Sol" izskanēs daudzveidīgs muzikālais repertuārs: klasiskā latviešu tumsas tautasdziesma „Tumša nakte, zaļa zāle", Allbright „Alleluia", dāņu komponista Bo Holtena, Ērika Ešenvalda skaņdarbi un Jāņa Ivanova vokalīzes, kā arī citi klausītāju iemīļoti skaņdarbi. Koncerta noslēgumā klātesošie aicināti pievienoties tradicionālā Ziemassvētku hīta „Ak, eglīte" izpildījumam.

Ieeja bez maksas.

Koncertu atbalsta Dānijas Karalistes vēstniecība, Rīgas dome, "Grundfos Pumps Baltic", advokātu birojs "Skudra & Ūdris" un "Cido Grupa".

Piedāvā: Dānijas Kultūras institūts Rīgā, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizacija "Ave Sol"

www.avesol.riga.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV