Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Pavasarī Rīgā koncertēs grupa "Gregorian"

Juta Sergejeva, 09.12.2010. 14:15

2011. gada 18. martā "Arēnā Rīga" pasaules turnejas „The Dark Side Of The Chant Tour 2011" ietvaros uzstāsies grupa "Gregorian". Biļetes uz koncertu būs no pirmdienas, 13. decembra, būs nopērkamas visās „Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.
Pavasarī Rīgā koncertēs grupa "Gregorian"

"Gregorian" mūzika – tas ir pasaules hītu izpildījums stilā „chant". Šis stils radies no latīņu Romas-Katoļu Baznīcas kora mūzikas mūsu laikmeta 600.gadu sākumā Romas Pāvesta Gregorija I valdības laikā. Pēc vēsturiskiem datiem, tieši viņš sistematizēja tā laikmeta romas liturģisko mūziku. Strauji izplatoties Kristībai, izplatījās arī "chant" stila mūzika, un dažādos veidos viņa parādījās arī citās Pasaules vietās. Savu nosaukumu grupa ņēmusi tieši no šī Romas Pāvesta vārda, nevis no tā sauktā „gregoriāņu" dziedāšanas stila, pats stils izveidojās no grupas nosaukuma.

Grupas dibinātājs, producents un aranžētājs ir Franks Petersons (Frank Peterson). Līdz „Gregorian" viņš strādāja ar „Enigma" un līdz šai dienai strādā arī ar Sāru Braitmenu (Sarah Brightman). Ar Sāru Braitmenu viņš veidoja dīvas albūmu „Harem", ar kuru dziedātāja koncertēja arī Rīgā.

Franka Petersona ideja apvienot gregoriāņu kori un mūsdienīgos estrādes un rok-hītus bija visai droša un neparasta un pilnībā attaisnojās. Pirmie divi "Gregorian" albūmi (1999/2000. un 2001. gada) tika pardoti vairāk nekā miljons eksemplāros katrs un kļuva par „zelta" daudzās valstīs, ieskaitot Vāciju, Beļģiju, Austrāliju, Dienvidāfriku un citas.

Trešais grupas albūms pārsniedza iepriekšējos panākumus, un 2003.gadā grupa devās turnejā, atbalstot to. Toreiz "Gregorian" uzstājās arī Rīgā. Arī ar albūmu "The Dark Side" 2005.gadā grupa ar lieliem panakumiem koncertēja Rīgā. Trešo reizi "Gregorian" sniedza koncertu Rīgā 2009.gadā savas veltītās 10 gadu grupas pastāvēšanai turnejas ietvaros, un visas biļetes Arēnā Rīga tika izpārdotas. Ar katru reizi grupas priekšnesums kļūst krāšņāks un bagātāks ar gaismas, pirotehniskiem un lāzeru efektiem. Gregoriāņu vīriešu kora izpildījums kā vienmēr ir valdzinošs.

"Gregorian" ved līdzi visu tehnisko aprīkojumu, ieskaitot lāzeru šovu un pirotehniku, kas pavadīs šo skaisto koncertu. "Gregorian" sastāvā ir muzikanti, vīriešu kora dziedātāji un soliste - Sāras Braitmenas māsa Amēlija Braitmena.

2011.gada 18.martā Arēnā Rīga "Gregorian" sniegs koncertu, prezentējot savu jauno albūmu „The Dark Side Of The Chant". Jaunajā albūma iekļautas "AC/DC" „Hell's bells", "Rammstein" „Stripped", Madonna „Frozen" un daudzu citu pazīstamu melodiju pārstrādātās versijas.

Koncerta sākums – plkst. 19:30, ieeja no plkst. 18:30. Organizē - "Premier SHOW". Biļešu pārdošana – no pirmdienas, 13.decembra, visās „Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. „Arēna Rīga" zāle būs izkārtota amfiteātra izvietojumā, skatītāju skaits būs ierobežots, kas dos pilnā mērā baudīt "Gregorian" kora burvīgo izpildījumu.

Papildinformācija: www.gregorian.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV