Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Britu parlaments pārņem premjera kritizēšanas stafeti no Moriseja

Mārtiņš Zviedris, 09.12.2010. 15:51

Pagājušonedēļ Morisejs un Džonijs Marrs kritizēja britu premjeru par to, ka viņam patīk „The Smiths". Vakar, to atceroties, Deividu Kameronu pavilka uz zoba arī dažs deputāts tradicionālajā jautājumu pusstundā.
Britu parlaments pārņem premjera kritizēšanas stafeti no Moriseja

Lielbritānijas valdības vadītājs Deivids Kamerons nedrīkst sevi saukt par „The Smiths" cienītāju, jo šī mūzika nav sacerēta tādiem kā viņš, britu izcilās astoņdesmito gadu „jaunā viļņa" rokgrupas bijušais dziedātājs un dziesmu tekstu autors rakstīja vēstulē savā fanu saitā „Trueto you.net".

"Tas tiesa, mūzika ir universāla valoda – vienīgā universālā valoda – un tā vai citādi pieder visiem," Morisejs apstiprināja. Taču veģetārieša un dzīvnieku tiesību aizstāvja sašutumu izraisīja tas, ka politiķa vaļasprieks ir briežu medības. „(..) Deivids Kamerons medī, šauj, nogalina briežus – acīmredzami prieka pēc. „Meat is Murder" vai „The Queen is Dead" [„The Smiths" albumi] netika rakstīti tādiem cilvēkiem; īstenībā tie tapa kā atbilde šādai vardarbībai," mūziķa vārdus citēja „NME".

Vēstulē Morisejs pauda atbalstu bijušajam grupas biedram ģitāristam Džonijam Marram, kas savā „Tweeter" profilā pirms dažām dienām rakstīja: " Deivid Kameron, pārstājiet apgalvot, ka Jums patīk „The Smiths, nē, Jums nepatīk . Es aizliedzu Jums tai patikt."

Par savu nelaimīgo mīlestību uz „The Smiths" mūziku premjeram bija jādzird arī vakar tradicionālajā iknedēļas iztaujāšanas pusstundā parlamenta Apakšnamā.

Leiboristu partijas deputāte Kerija Makkartija atzina: Kamerons noteikti jūtas nelāgi pēc tam, kad divi viņa iecienītās grupas mūziķi aizlieguši „The Smiths" patikt politiķim.

Runājot par šodien paredzēto balsojumu (par mācību maksas paaugstināšanu) Makkartija piebilda: ""The Smiths", protams, ir arhetipiska studentu grupa. Ja viņš [Kamerons] uzvarēs ceturtdienas vakara balsojumā, kādas dziesmas, viņaprāt, klausīsies studenti? 'Miserable Lie', 'I Don't Owe You Anything' vai 'Heaven Knows I'm Miserable Now'?"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV