Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Rīgā koncertēs trīs operas basi no Krievijas

Jānis Riņķis, 14.12.2010. 09:44

Rīgā 26.decembrī notiks koncerts, kurā uzstāsies trīs pasaules klases operas basi no Krievijas. Pazīstamie mākslinieki Andrejs Antonovs, Valērijs Giļmanovs un Fjodors Tarasovs, pateicoties fonda "Russian voice" atbalstam, ieradīsies Rīgā, lai uzstātos Lielās Ģildes koncertzālē. Koncerta sākums plkst. 18:00.
Rīgā koncertēs trīs operas basi no Krievijas

Ideja par šo koncertu radusies, pateicoties citai slavenai operas dziedātāju izrādei. Proti, pazīstamais itāļu mākslinieku koncerts "Trīs tenori" iedvesmoja fondu "Russian voice" izveidot savu operas dziedātāju trio ar nosaukumu "Trīs Krievijas basi", kas klasiskās mūzikas klausītājiem varētu sniegt analoģisku baudījumu. Tikai nu jau citā toņu kārtā.

Andrejs Antonovs ir Krievijas un Starptautisko konkursu laureāts, Krievijas nopelniem bagātais skatuves mākslinieks, dzimis 1967.gadā Volgogradā. 1994.gadā viņš beidzis Valsts Astrahaņas konservatoriju. Dziedātāja operas repertuārā ir vairāk nekā 30 partijas. Vadošie Eiropas impresario uzskata A.Antonovu par vienu no vislabākajiem 20.gs. mūzikas izpildītājiem. Nozīmīgo vietu dziedātāja repertuārā aizņem kamervokāla mūzika.

Valērijs Giļmanovs ir Krievijas Nacionālās prēmijas "Zelta maska" (2000.gads) laureāts, "Philip Morris Debija 98" prēmijas laureāts, Krievijas Valsts Akadēmiskā Lielā teātra solists. Beidzis Novosibirskas Gļinkas Valsts konservatoriju. Kopš 1994.gada viņš ir Novosibirskas Valsts Akadēmiskais Operas un baleta teātra solists. Kopš 2002.gada viņš ir Krievijas Valsts Akadēmiskā Lielā teātra solists, kur veiksmīgi dzied galvenās lomas. Viņa pārsteidzošā un spēcīgā bass rada neaizmirstamu iespaidu.

Fjodors Tarasovs ir starptautisko festivālu un konkursu laureāts. 2004.gadā viņš tika uzņemts Čaikovska Maskavas konservatorijas vokālā fakultātē. Kopš 2003.gada sākas dziedātāja solo karjera, viņš veiksmīgi un bagātīgi sniedz viesizrādes Krievijā (Maskavas konservatorijā, Starptautiskā mūzikas mājā, CMM) un citās valstīs (Kiprā, Grieķijā, Spānijā, ASV, Japānā, Ziemeļkorejā, Argentīnā, Urugvajā, Itālijā, Vācijā, Francijā un arī Latvijā).

Koncerta programma sastāv no divām nodaļām, katrā no kurām ir divas muzikālās daļas.

Pirmās daļas pirmajā nodaļā skanēs Rietumeiropas komponistu darbi (Verdi, Doniceti, Mocarts), bet otrajā - krievu komponistu skaņdarbi (Gļinka, Čaikovskis, Rimskis-Korsakovs). Koncerta dalībnieki dziedās solo partijas, pēc tam, apvienojoties vokālā trio, turpinās mūzikas skaņdarbu kopīgo izpildi.

Otrajā daļā, kura tāpat sastāv no divām daļām, vispirms skanēs romances, pēc tam katra koncerta dalībnieka krievu tautas dziesmu solo izpildījums. Tad atkal, apvienojoties vokālā trio, viņi kopīgi dziedās brīnišķīgas krievu romances un tautas dziesmas A.Djubjuka "Iela, iela", "Melnās acis", "Ak, Nastasja" u.c.

Aleksandrs Šeffers - galvenais pasākuma organizators un fonda "Russian voice" direktors ir pārliecināts, ka Latvijas klausītāji dzirdot Krievijas basus nebūs vīlušies. "Tenoru uz pasaules ir daudz, bet izcili basi - tas ir retums. Tāpēc domāju, ka šis koncerts būs sevišķi interesants ne tikai Latvijā dzīvojošiem krieviem, bet arī latviešu auditorijai un ikvienam citam klasiskās krievu operas cienītājam," saka Aleksandrs Šeffers.

Biļetes pieejamas biļešu kasēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV