Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Sovvaļnīks gada izskaņā izdos otro albumu

Aivars Līpenītis, 15.12.2010. 10:31

Latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks jauno albumu ieskandina ar patriotisku dziesmu. Albums būs pieejams jau 2010. gada pēdējās dienās.
Sovvaļnīks gada izskaņā izdos otro albumu

„Bolts susātivs" (Balta ēna – no latgaliešu valodas) – tā sauksies Sovvaļnīka otrais albums pēc Latgalē apbalvojumus saņēmušā, visā Latvijā un starptautiski novērtētā debijas albuma „Sūpluok" (Blakus, līdzās). Rokmūziķis, pabeidzot darbu pie jaunā albuma, solīja šogad iespaidīgāko roka izdevumu Latvijā.

To pierādot, klausītāju vērtējumam tiek nodots skaņdarbs „Īt muna tauta" (Iet mana tauta), kas smagnēja dziedājuma un ģitārspēles izpildījumā nodod patriotisku mūziķa vēstījumu. Lai arī dziesmā Sovvaļnīks apdzied tautas vēršanos pie augstākajiem spēkiem, pats mūziķis komentē: „Mākslinieki decembrī spekulē ar tuvojošos svētku noskaņām, rada mierīgas, Ziemassvētku aurā rakstītas melodijas. Es negribu uzturēt Ziemassvētku drudzi, bet runāt par ilgtermiņa vērtībām." To mūziķis šajā dziesmā un visā jaunajā albumā dara, tekstiem izmantojot Latgaliešu novadnieka Antona Kūkoja dzeju, „Bolts susātivs" veltot izcilajam māksliniekam 70 gadu jubilejā. „Vārdus esmu ietērpis šī gada spēcīgākajā un visu laiku smagākajā latgaliešu mūzikas albumā. Es ceru, ka mēs izdzīvosim," piebilst mūziķis.

Informācija par iespēju tikt pie jaunā albuma sekos. Dziesmu „Īt muna tauta" Sovvaļnīks aicina pieprasīt visās labākajās radio stacijās Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV