Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Divos koncertos Rīgā skanēs Džona Ratera skaņdarbs "Magnificat"

Ilona Brūvere, 15.12.2010. 13:19

Rīgas kori "Daugaviņa", "Motus" un "Vecrīga" šī gada decembrī Sv. Pētera baznīcā un 2011. gada janvārī koncertzālē "Ave Sol" atskaņos vienu no 20.gs. romantiskākajiem skaņdarbiem - Džona Ratera "Magnificat".

Koncerti notiks 28.decembrī plkst. 18:00 Sv.Pētera baznīcā un 5. janvārī plkst. 19:00 koncertzālē "Ave Sol".

Anglijā 1945.gadā dzimušais komponists Džons Raters (John Rutter) mūzikas pasaulē pazīstams ar saviem kora un instrumentālajiem skaņdarbiem. Ratera skaņdarbi korim, it īpaši "Rekviems" un "Gloria" guvuši plašu popularitāti visā pasaulē un tiek bieži atskaņoti. Komponists aktīvi darbojas arī kā diriģents un mūzikas pedagogs, piedaloties mūzikas festivālos un mūzikas teorijas konferencēs Eiropā, Skandināvijā un Ziemeļamerikā.

"Magnificat" ir gaismas un cerību pilna mūzika, kas ieved klausītāju Ziemassvētku apcerīgajā romantikas pasaulē.

Koncerta programmā iekļautas arī Jāzepa Mediņa, Žoskēna de Prē un Valta Pūces Ziemassvētku dziesmas, piedāvājot skatītājiem gan ieklausīties liturģiskās mūzikas varenībā, gan sajust gaišo Ziemas Saulgriežu noskaņu laicīgajā mūzikā.

Pie diriģentu pults Kārlis Beinerts, Evija Milzarāja un Normunds Ķirsis. Soliste -Helēna Sorokina. Ērģeles- Inese Paiča.

Ieeja bez maksas.

Piedāvā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV