Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Soprāns Olga Pasičņika un izcilais poļu diriģents Zbigņevs Graca muzicēs kopā ar "Sinfonietta Rīga"

Aija Semjonova, 15.12.2010. 15:57

Sinfonietta Rīga Ziemassvētku laikā aicina uz koncertu "Rietumeiropas klasikas pērles" 23.decembrī plkst. 19:30 Lielajā ģildē. Koncertā dzirdēsim romantiķa Mendelszona "Ceturto simfoniju", Rosīni operas "Seviljas bārddzinis" tēmas un Mocarta virtuozo moteti "Exsultatem, iubilate", kā arī populāras operārijas, dzidrās un maigās soprānbalss īpašnieces Olgas Pasičņikas izpildījumā.

Ukrainā dzimušās pasaulslavenās dziedātāja Olgas Pasičņikas brīnumtīrajam un skaidrajam soprānam piemīt tehniska perfekcija un dzidrs maigums. Dziedātājas balsi varēsim apbrīnot Mocarta virtuozajā motetē "Exsultate, iubilate", Rosīni Rozīnas ārijā no operas "Seviljas bārddzinis", Suzannas ārijā no operas "Figaro kāzas", kā arī donnas Annas dramatiskajā, holeriskajā tēlā no operas "Dons Žuans". Īpaši Ziemassvētku laikam būs slavenā ārija Rejoice no Hendeļa oratorijas "Mesija".

Orķestri Sinfonietta Rīga šajā koncertā diriģēs izcilais poļu maestro Zbigņevs Graca, par kura talantu esam varējuši pārliecināties daudzās viņa diriģētās izrādēs Latvijas Nacionālajā operā. Gracas lasījumā novērtēsim Mocarta jaunības gadu simfoniju "Do mažorā KV 128" un Mendelszona skaisto un intensīvo Ceturto simfoniju, ko sauc arī par "Itāļu simfoniju". Koncerta ievadā baudīsim sprigano uvertīru Rosīni operai "Seviljas bārddzinis".

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Biļetes cena - 5 līdz 20 lati.

Koncerta rīkotājs - VSIA "Latvijas Koncerti".

Papildu informācija:

www.sinfoniettariga.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV