Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Mūziķis Markus Riva piedalās labdarības akcijā un mācās svinēt Ziemassvētkus

Lelde Sāre, 17.12.2010. 10:08

„Uzskatu, ka jebkura cilvēka misija ir palīdzēt citiem, kaut vai paveicot kādu mazu darbiņu," – šādu viedokli pauž mūziķis Markus Riva, kurš piedalās tirdzniecības centra „Domina" akcijā „Fantastiskie Ziemassvētki" un labdarības nolūkos apgleznoja stikla Ziemassvētku rotājumus.
Mūziķis Markus Riva piedalās labdarības akcijā un mācās svinēt Ziemassvētkus

Galerijas:

„Man patīk Japānas elementi un minimālisms, tāpēc sākotnēji vēlējos uz stikla bumbas attēlot kaut ko no Austrumu filozofijas. Taču darba tapšanas procesā drīz vien radās cita ideja – apgleznot stikla bumbu par godu Latvijai. Tā tika radīts Ziemassvētku dekors sarkanbaltsarkanā krāsā, turklāt saglabājot sākumā iecerēto minimālismu," Ziemassvētku dekora tapšanas gaitu skaidro Markus Riva.

Mūziķis norāda, ka viss pirmssvētku laiks viņam paiet jaunā mūzikas diska popularizēšanas un Ziemassvētku noskaņās. Turklāt mūziķis tikai pēdējos gados mācoties svinēt šos svētkus. „Bērnībā un pusaudža gados dziedāju gan Rīgas Doma zēnu korī, gan jauniešu korī „Balsis", tādēļ lielākoties Ziemassvētki man ir bijuši darba laiks, kad pat svētku vakarā bijis jādzied Doma baznīcā. Tomēr tas bija ļoti patīkams sava veida rituāls, kas man joprojām asociējas ar Ziemassvētkiem. Tieši tādēļ, iespējams, arī šogad vienkārši kopā ar ģimeni svētku vakarā apmeklēšu baznīcu," atklāj mūziķis.

Patlaban visi, tostarp Marka Rivas akcijas laikā radītie darbi ir nodoti izsolei portālā alabama.lv. Noslēdzoties tai, izsoles laikā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti Ziedot.lv labdarības projektam "Palīdzi grūtībās nonākušajām ģimenēm!": http://www.ziedot.lv/lv/projects/18/0

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV