Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Tallinā koncertēs Tonijs Alens

Līga Andžāne, 17.12.2010. 13:31

Svētdien, 19. decembrī, Tallinā uzstāsies leģendārais afrobeat krusttēvs Tonijs Alens.
Tallinā koncertēs Tonijs Alens

Dzimis 1940. gadā un apguvis mūziku pašmācības ceļā, nigērietis Tonijs Alens muzicēšanai pievērsās 18 gadu vecumā, strādādams radio stacijā par inženieri. Viņu aizrāva Amerikas džezs, tradicionālā tautas mūzika un Ganas mūziķa Gaja Vorena perkusiju spēle, kurā šis mūziķis veiksmīgi apvienoja tradicionālos ritmus ar Amerikas bepop stilu. Slavenais nigēriešu multi instrumentālists, komponists un afrobeat pionieris Fela Kuti 1964. gadā uzaicināja Toniju Alenu uz noklausīšanos pazīstamajā džeza grupā Koola Lobitos, liekot pamatus Alena turpmākajai muzikālajai karjerai.

Šogad mūziķim apritēja 70 gadi, bet viņa dzimtā Nigērija svinēja neatkarības 50. gadadienu. Tonija Alena pārstāvētais muzikālais žanrs afrobeat ir valsts galvenais muzikālais novirziens un redzamākā eksporta prece.

Patlaban Tonijs Alens dzīvo Parīzē un raksta savu autobiogrāfiju. Beidzamajos gados viņš ir piedalījies dažādos starptautiskos projektos kopā ar tādiem mūziķiem kā Deimons Albarns un Pols Saimonons albumā „The Good, The Bad and the Queen"; strādājis ar franču mūziķiem Sebastianu Tīleru, Šarloti Geinsbūru un grupu „Air." Pašlaik kopā ar Deimonu Albarnu un „Red Hot Chili Peppers" basistu Flī Tonijs Alens strādā pie jauna un aizraujoša muzikāla projekta.
„Tonijs Alens ir ģēnijs, par to nav jautājumu – viens no lieliskākajiem perkusionistiem populārās mūzikas vēsturē", – tā mūziķi raksturo britu ietekmīgais medijs „The Guardian".

Koncerta biļetes var iegādāties „Biļešu serviss" (cena 22LVL), kā arī Rock Café pirms koncerta (cena 495.- EEK).

Ieeja no 19:00
20:00 Jagaspace (Est)
21:00 Tony Allen live (Nigeria-France)

Papildus informācija:
http://www.myspace.com/tonyallenafrobeat
http://www.myspace.com/jagaspace

Tonija Alena īsfilma "Secret Agent"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV