Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Džārviss Kokers iepazīstina bērnus ar akadēmisko mūziku

Mārtiņš Zviedris, 30.12.2010. 14:29

Grupas "Pulp" solists iejūtas stāstnieka lomā Sergeja Prokofjeva simfoniskās pasakas "Pērītis un vilks" ietudējumā.
Džārviss Kokers iepazīstina bērnus ar akadēmisko mūziku

Darbs, kas autora vadībā pirmatskaņojumu piedzīvoja 1936. gadā, saistījis daudzu izcilu mūziķu un aktieru uzmanību. Angliski "Pēterītis un vilks" ieskaņots apmēram 50 versijās.

Pasaka iepazīstina bērnus ar simfoniskā orķestra instrumentu skanējumu, aicinot sekot Pēterīša, putniņa, pīles, kaķa, neapmierinātā vectēva un pelēkā vilka piedzīvojumiem.

Kā atzīmē laikraksts "The Guardian", Kokers jaunajā ampluā Karaliskajā Festivāla zālē Londonā kopā ar britu Filharmonijas orķestri šonedēļ gados jaunās publikas atsaucību panāca ar absolūtu dabiskumu - nemēģinot imitēt bērna valodu, bet saglabājot savu ierasto runas manieri.

Prokofjeva simfoniskās pasakas stāstnieka lomā savulaik aicināti iejusties daudzi populāri aktieri un mūziķi, viņu vidū - Sofija Lorēna, Šārona Stouna, Šons Konerijs, Deivids Bovijs, Stings.

"Pēterītis un vilks" ir populārs gados visjaunāko klausītāju vidū arī Latvijā. Pirms gada klajā nāca Liepājas Simfoniskā orķestra ieskaņots pasakas izdevums, kur stāstnieka lomā ir Ufo.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV