Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

"Fedotova un Ansona zemūdene" nolaidīsies klubā "Piens"

Marta Kontiņa, 03.01.2011. 15:41

Trešdien, 5. janvārī, plkst. 21.30 klubā "Piens" notiks unikāla Latvijas mūziķu satikšanās projektā "Fedotova un Ansona zemūdene". Pasākuma iniciatori ir bundzinieks Rihards Fedotovs un Kaspars Ansons, kurš plašāk zināms kā ģitārists, bet šoreiz koncertā veidos digitālos efektus.
"Fedotova un Ansona zemūdene" nolaidīsies klubā "Piens"

Bundzinieks Rihards Fedotovs šobrīd pastāvīgi dzīvo Filadelfijā, ASV. Par šo projektu un dzīvi ASV viņš saka: "Šobrīd ir atvērusies pilnīgi jauna manas dzīves lapaspuse. Lai arī Amerikā dzīvoju vien četrus mēnešus, zināšanas un pieredze, ko esmu ieguvis satiekoties un uzstājoties kopā ar brīnišķīgiem mūziķiem, ir neatsverama. Man ir liels prieks, ka esmu nonācis tieši Filadelfijā, jo tas nenoliedzami ir viens no ietekmīgākajiem mūzikas centriem Ziemeļamerikā. Patīkami ir arī tas, ka Ņujorka atrodas vien divu stundu brauciena attālumā, līdz ar to man ir iespēja būt klāt visos nozīmīgākajos mūzikas notikumos. Kopš esmu Latvijā, esmu uzstājies vairākos koncertos, to skaitā arī kopā ar grupu "Instrumenti", tomēr jau ASV man radās ideja arī par šādu projektu, kurā varētu apvienoties mani draugi mūziķi, ar kuriem mēs varētu radīt ko jaunu un nedzirdētu Latvijā." Pasākumu "Pienā" var uzskatīt arī par Riharda atvadu koncertu un pēdējo iespēju viņu dzirdēt pirms došanās atpakaļ uz Ameriku, kur jau janvāra vidū viņš atsāks savas studijas Fildelfijas Mākslu Universitātes maģistratūrā, kurā viņš studē pateicoties pagājušajā gadā iegūtajai prestižajai Fulbraita stipendijai.

Otrs pasākuma iniciators Kaspars Ansons plašākai publikai zināms kā ģitārists un producents. Sadarbojies ar ļoti daudziem Latvijas mūziķiem, tomēr par lielāko pēdējā laika veiksmi uzskatāma sadarbība ar dziedātāju Aishu (Aiju Andrejevu). Par projektu "Fedotova un Ansona zemūdene" Kaspars saka:" Ar Rihardu esam sadarbojušies jau agrāk, tomēr par šo projektu man ir īpašs prieks, jo tas ir kaut kas unikāls Latvijas mūzikā. Tas būs elektronisks eksperiments, kurā satiksies brīnišķīgi, Latvijā zināmi mūziķi, kuri nebaidās paplašināt mūzikas robežas un sev aizvest līdzi arī klausītājus."

Pasākumā piedalīsies arī Latvijas pazīstamākais saksofonists Deniss Paškevičš, dziedātāja Žanna Blagovešenskaja, pianists Rūdolfs Macats, ģitārists Matīss Čudars un māksliniece Margrieta Dreiblate, kura veidos videoprojekcijas. Gaidāms arī kāds īpašais viesis, kura vārdu koncerta organizatori vēl neatklāj. Zināms vien tas, ka viņš ir labi zināms pašmāju dziedātājs, kuru ieraudzīsim pavisam sev netipiskā ampluā.

Pasākumā ieeja ir bez maksas.

Attēla autore: Margrieta Dreiblate

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV