Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Saules muzejā viesosies dziesminiece Sintija Grava ar ģitāristu ansambli "Vējš"

Inese Sērdiene, 10.01.2011. 12:32

Ceturtdien, 13.janvārī, plkst. 18 notiks kārtējais dziesmu vakars Saules muzejā. Šoreiz muzeja pagrabiņā viesosies dziesminiece Sintija Grava ar savu ģitāristu ansambli "Vējš".
Saules muzejā viesosies dziesminiece Sintija Grava ar ģitāristu ansambli "Vējš"

Dziesmas rakstīt Sintija sākusi laikā, kad mācījusies pie Austras Pumpures, ar kuru kopā viņa uzstājusies ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Dziesminiecei iznākuši divi albumi - "Rīta bērns" (1998) un "Mīlestība ir Tevī" (2000).

Sintija strādā Rīgā bērnu un jauniešu centrā "Kurzeme" par ģitāspēles un vokālo pedagogu. Tur viņa vada vokāli instrumentālo ansambli "Vējš". Kopā ar to viņa daudz koncertējusi Latvijā, arī Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā. Katru gadu oktobrī teātra klubā "Hamlets" Sintija organizē arī ģitāristu festivālu "Es un Mūzika", kas kļuvis par ģitāristu ansambļu tradicionālu un gaidītu tikšanos.

Kopā ar saviem audzēkņiem Sintija izpilda savas dziesmas un arī Imanta Kalniņa, Valda Indrošonoka un citu izpildītāju sacerētos darbus. Īpaša loma Sintijas repertuārā ir garīga satura dziesmām. Dziesminiece, būdama katoliete, savu darbu dara un dziesmas rada pateicībā Dievam.

Organizatori - Saules muzejs un Austras biedrība - dziesmu vakarus rīko katru ceturtdienu, bet katru otrdienu - dzejas vakarus.

Austras biedrība dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Saules muzejs darbību sāka 2009. gada maijā. Tā kolekcijā ir 382 saules no dažādām pasaules vietām, un katra ir ar savu stāstu. Ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja radošajā darbnīcā apgleznot muzeja dāvināto ģipša sauli.

Ieeja par ziedojumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV