Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

„New York Dolls" - trešā plate kopš atkalapvienošanās

Mārtiņš Zviedris, 13.01.2011. 09:43

Pavasarī klajā nāks protopanka ikonu piektais studijas albums.
„New York Dolls" - trešā plate kopš atkalapvienošanās

1971. gadā dibinātais Ņujorkas kolektīvs uzskatāms par vienu no pankroka priekštečiem, bet viņu ietekme rokmūzikas vēsturē ir vēl plašāka. „New York Dolls" sāka dzimtās pilsētas mūzikas kustību, kuru vēlākajos gados kuplināja gan „Ramones", gan „Talking Heads", un viņu vizuālais tēls astoņdesmitajos gados iedvesmoja gan „jaunā viļņa" pārstāvjus, gan glemmetālistus.

Septiņdesmito gadu vidū grupa beidza darbību, bet 2004. gadā pēc sena „New York Dolls" cienītāja (savulaik arī britu fanu kluba vadītāja) Moriseja iniciatīvas sastāvs, kurā bija trīs agrāko „Dolls" dalībnieki, nospēlēja pirmo atkalapvienošanās koncertu. Drīz pēc tā gan mūžībā aizgāja septiņdesmito gadu „New York Dolls" basists Arturs Keins.

Kā vēsta izdevums „clashmusic.com", jaunajā albumā būs 11 dziesmas, un to sauks „Dancing Backwards in High Heels". Disku plānots izlaist marta vidū. Producenta lomu uzņēmies Džeisons Hils, kura radošajā biogrāfijā ir sadarbība ar „The Killers".

Foto: "New York Dolls" 2006. gadā

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV