Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Cikla „Iededz gaismu" koncerts starp spilgtākajiem gada mūzikas notikumiem

Krista Kalnarāja, 13.01.2011. 12:04

Pagājušajā nedēļā Latvijas radio 3. programmas „Klasika" veidotāji, izvērtējot aizvadītā gada Latvijas koncertdzīvi, nosauca „Klasikas TOP 10" – spilgtākos mūzikas notikumus 2010. gadā. To vidū kategorijā „Gada instrumentālists" iekļuvis kontrabasists Gunāŗs Upatnieks par spožiem solokoncertiem Liepājā, Rīgā un ārvalstīs un solo Alvila Altmaņa Kontrabasa koncertā Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā 2010. gada 16. janvārī.

Kā informēts iepriekš apbrīnojami virtuozā kontrabasista Gunāra Upatnieka un pianistes Agneses Egliņas koncerts Liepājā notika kamermūzikas koncertcikla „Iededz gaismu" ietvaros Adventa laikā viesnīcas Promenade hotel Hika zālē. Abi mūziķi klausītājus priecēja atskaņojot J. S. Baha korāļprelūdijas, čehu romantisma laikmeta komponista Ā. Mišeka supervirtuozo Koncertpolonēzi, itāļu "kontrabasa Paganīni" Dž. Botezīni Grande allegro alla Mendelssohn un franču romantisma meistara S. Franka populārās vijoļsonātes pārlikumu kontrabasam un klavierēm.

Pēc spožās uzvaras sīvā konkurencē prestižajā starptautiskajā ARD konkursā Minhenē G. Upatnieks kļuvis par vienu no spilgtākajiem ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas un pat pasaules jaunajiem kontrabasistiem.

Koncertcikla rīkotāji ir gandarīti, ka izdevies Liepājniekiem piedāvāt tik augstas kvalitātes mūzikas notikumu, un ir gatavi kamermūzikas koncertu tradīciju turpināt arī šī gada rudenī.

Papildus informācija pieejama mājas lapā:
www.upatnieks.lv
https://sites.google.com/site/iededzgaismu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV