Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dace Upīte piedāvā savu eirodziesmu „ Magnet" latviski (+VIDEO)

Guntars Račs, 17.01.2011. 11:48

Dziedātāja Dace Upīte, kura klausītājiem ir pazīstama ar dziesmām „Deviņos no rīta", „Jo tu nāc" un „Bez skaļiem vārdiem", un kura šogad ir vienīgā no Latvijas Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas atlases pusfinālistiem, kas pusfinālā iekļuvusi ar divām dziesmām, piedāvā savas dziesmas „Magnet" latvisko versiju ar nosaukumu „ Nejautā".
Dace Upīte piedāvā savu eirodziesmu „ Magnet" latviski (+VIDEO)

Dziesmas mūzikas un vārdu autors ir Kārlis Būmeisters, pazīstams arī kā Kaža. Viņš pats sadarbībā ar Gintu Stankeviču ir arī dziesmas producents.

Ieraksta procesu varat noskatīties šeit:

Dace Upīte dzimusi Smiltenē un dziedāt sākusi jau agrā bērnībā. Pašlaik dzīvo un strādā Rīgā. Piedalījusies vairākos konkursos "Dziesma manai paaudzei", kā arī veiksmīgi startējusi šovā "Latvijas Zelta talanti 2009", tiekot līdz pusfinālam. „Sarkanā Rīgas kora" sastāvā piedalījusies šovā "Koru kari 2".

Par sadarbību ar Kažu dziedātāja stāsta : „ Ar Kārli pirmo reizi satikāmies pērnajā vasarā kādā no koncertiem un kopīgu valodu atradām visai ātri. Sākotnēji nebija nekāda nolūka sadarboties, taču kontaktu nebijām zaudējuši un tagad esmu ļoti priecīga un viņam pateicīga, ka tieši man viņš uzticēja savu dziesmu. Kārlis pret savu darbu attiecas ar lielu atbildību un tāpēc rezultāts nemaz nevarēja būt slikt. Pats studijas darbs bija kā savdabīga terapija no stresa un ikdienas rūpēm."

„Dziesma „Nejautā" ir par atbildes meklēšanu starp diviem cilvēkiem, par vēlmi tās izteikt vārdos, lai gan tam visam nemaz nav vārdiskas definīcijas. Savukārt dziesmas angļu valodas versijā ar nosaukumu „Magnet" ir stāsts par pārdomām, kas saistītas ar neaprakstāmu savstarpējo pievilkšanās spēku. Lai kā mēs censtos sevi piemānīt, dažreiz ir neiespējami pretoties otra cilvēka valdzinājumam," stāsta Dace.

Dziesmas autors Kaža, komentējot abu mūziķu sadarbību, saka: „ Man bija šādi tādi dziesmu uzmetumi un, tā kā man dziesmas pēdējā laikā rodas vairāk kā es pats tās spēju realizēt savos projektos, nolēmu vienu no tām uzticēt Dacei. Esmu gandarīts par rezultātu un visādā ziņā izbaudīju to sajūtu, ko nozīmē atrasties ierakstu studijas otrajā pusē pie pults un pamācīt kādu citu. Man tā bija jauna pieredze."

Šobrīd daudz laika un enerģijas Dace velta tam, lai pienācīgi sagatavotos Latvijas Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālam un kopīgi ar Nikolaju Puzikovu apgūst dziesmu „ It's Not Easy" pie Nika Matvejeva, kā arī individuāli strādā pie savas solo dziesmas „ Magnet" uzveduma, gūstot jaunu pieredzi, un priecājas par šo izaicinājumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV