Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" atskaņos Ešenvalda „Kristus ciešanas un augšāmcelšanās"

Ieva Vītiņa, 17.01.2011. 12:57

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" un Māris Sirmais pavasara sezonā aicina klausītājus uz diviem īpašiem mūzikas notikumiem.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" atskaņos Ešenvalda „Kristus ciešanas un augšāmcelšanās"

16.aprīlī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā ilgi gaidīts mūzikas notikums – Latvijas klausītājiem atkal būs iespēja dzirdēt Ērika Ešenvalda darbu „Kristus ciešanas un augšāmcelšanās" („Passion and Ressurection"). Šis darbs tapis pēc Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" pasūtījuma un savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 2005. gadā 8. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā. Ērika Ešenvalda mūzika šobrīd gūst aizvien plašāku starptautisko atzinību, to atskaņo arī Kanādā, ASV, daudzviet Eiropā. Martā mūzikas izdevniecība „Hyperion Records" izdos CD „Kristus ciešanas un augšāmcelšanos" Lielbritānijā.

Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris „Latvija", Sinfonietta Riga, soliste Kristīne Gailīte. Diriģents Māris Sirmais. Koncerta sākums plkst. 19:00.

21. maijā plkst. 19:00 Rīgas Domā koris „Latvija" un Māris Sirmais aicina uz kora sezonas noslēguma koncertu. Turpinot iesākto tradīciju, koris „Latvija" Māra Sirmā vadībā klausītājiem piedāvās šī gada interesantākos un vērtīgākos atradumus pasaules kora mūzikā.

Biļetes uz 16. aprīļa un 21. maija koncertiem ir pieejamas „Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV