Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Bojs Džordžs – Kipras draugs

Mārtiņš Zviedris, 20.01.2011. 09:24

Kristus ikonu, kas pēdējos 26 gadus piederējusi dziedātājam, viņš atdevis darba iepriekšējai īpašniecei – grieķu pareizticīgajai baznīcai.
Bojs Džordžs – Kipras draugs

Britu astoņdesmito gadu "jauno romantiķu" kolektīva "Culture Club" solists ikonu iegādājās, nezinādams, ka Londonā sakrālās mākslas darbs nokļuva pēc tam, kad Turcijas armijas iebrukuma laikā Kiprā 1974. gadā gleznu nozaga no baznīcas, kur tā līdz tam glabājās.

Pēc iepazīšanās ar īpašumtiesību pierādījumiem, ko iesniedza Jaunās Korio-Kitrejas ciemats, mūziķis izlēma šķirties no ikonas.

"Vienmēr esmu bijis Kipras draugs, un visus šos 26 gadus ikonu esmu sargājis," Džordžs sacīja BBC, piebilstot: viņš ir priecīgs, ka gleznojums devies atpakaļ uz īstajām mājām.

Neapoles bīskaps Porfīrijs mākslas darba saņemšanas brīdī Londonā pateicās dziedātājam un uzsvēra: Bojs Džordžs devis svarīgu "ieguldījumu centienos Kipras baznīcai atgūt tās nolaupītos garīgos dārgumus".

Publicitātes foto, Bojs Džordžs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV