Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

LNSO koncerti februārī un martā

Mārtiņš Pučka, 01.02.2011. 16:50

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris februārī un martā aicina uz vairākiem koncertiem Lielajā ģildē.
LNSO koncerti februārī un martā

18. februārī LNSO un galvenais diriģents Karels Marks Šišons ielūdz uz koncertu "Pasaules klasikas pērles", kurā kā solisti būs dzirdami jaunie un talantīgie LNSO pūtēji - Egils Upatnieks (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags). Pētera Čaikovska Piektās un Sestās simfonijas Karela Marka Šišona interpretācijā jau kļuvušas par neaizmirstamiem Rīgas mūzikas dzīves notikumiem. Šajā sezonā viņš turpina šo ciklu ar Ceturtās simfonijas lasījumu, kas sola tādu pašu svaigumu, kaisli un jaunatklājumus, kā iepriekšējās reizēs. Šajā koncertā Čaikovski papildinās iespēja dzirdēt LNSO talantīgos pūtējus Mocarta skaņdarbā Sinfonia Contertante pūtējiem.
Programma:
Volfgangs Amadejs Mocarts Uvertīra operai „Bēgšana no seraja"
Volfgangs Amadejs Mocarts Sinfonia Concertante pūtējiem Mibemol mažorā
Pēteris Čaikovskis Ceturtā simfonija fa minorā

28. februārī plkst. 19.00 notiks pārceltais Elīnas Garančas koncerts „Garanča un Šišons spāņu mūzikā", kas sakarā ar Elīna Garančas veselības problēmām nenotika pagājušā gada 18. septembrī. Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi no Elīnas Garančas jaunā albūma „Habanera". Tajā dzirdēsim galvenokārt spāniskus motīvus – gan spāņu dziesmas un melodijas no sarsuelām, gan fragmentus no Nikolaja Rimska-Korsakova "Spāņu kapričo" un Žorža Bizē operas "Karmena". Vēl koncertā būs dzirdami arī vairākas itāļu operu ārijas, kas izvēlētas no Amilkāres Ponkjelli "Džokondas" un Gaetāno Doniceti "Favorītes". Pēc koncerta Rīgā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris kopā ar galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Karelu Marku Šišonu un pasaulslaveno latviešu operdziedātāju Elīnu Garanču dosies Eiropas koncertturnejas otrajā daļā, sniedzot koncertus Bādenbādenē un Vīnē.

12. martā LNSO aicina mazos klausītājus un viņu vecākus uz trešo šīs sezonas simfonisko koncertu bērniem „Dzīvnieku pasaulē" un lielo stīgu instrumentu prezentāciju Lielajā Ģildē. Koncerta krievu valodā sākums plkst. 11:00, bet latviešu valodā plkst. 14:00. Šis koncerts, pēc Andra Vecumnieka vārdiem, būs veltīts dažādiem mums ikdienā līdzās esošiem, bet ne vienmēr tik labi pamanāmiem maziem dzīvnieciņiem. Šeit būs dzirdamas gan mazas pelītes, mušiņas un taurenīši, gan jāņtārpiņi un citi mazi zvēriņi, bet koncerta starpbrīdī apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīties un iemēģināt lielos stīgu instrumentus – čellus un kontrabasus.

Savukārt 31. martā un 2. aprīlī Karels Marks Šišons un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz Džakomo Pučīni operas „Bohēma" koncertuzvedumu. LNSO operu koncertuzvedumi ar Karelu Marku Šišonu ir jau publikas iemīļota tradīcija. „Pelnrušķītes", „Toskas", „Kapuleti un Monteki", „Aīdas" un „Puritāņu" izrādes kļuvušas par būtiskiem un atmiņā palikušiem Latvijas kultūras dzīves notikumiem, pateicoties mākslinieciski augstvērtīgajam rezultātam, kurā savienojās izcils solistu dziedājums ar izteiksmīgu kora un orķestra skanējumu. Šogad „Bohēmu", kas ir viena no vispopulārākajām Pučīni operām, iedzīvinās starptautiski pazīstamu dziedātāju ansamblis no Milānas La Scala teātra, Vīnes Valsts operas, Drēzdenes Zempera operas, kā arī labākie Latvijas solisti. Šī klasiskā opera piedāvā visplašāko emociju spektru – mīlestību, greizsirdību, smieklus un cerību, kā arī vienu no vistraģiskākajiem un izjustākajiem opermūzikas fināliem.

Solisti:
Grācija Doronzio / soprāns
Alesandra Marianelli / soprāns
Nauris Puntulis / tenors
Hojuns Čuns / tenors
Jānis Apeinis / baritons
Nikolajs Borčev / baritons
Sergejs Martinovs / bass
Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" / koris
Rīgas Doma zēnu koris / koris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV