Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" skanēs dziesmas ar čilī pipariem

Ilona Brūvere, 04.02.2011. 11:47

11. februārī 19.00 Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" Laimis Rācenājs un Ivars Hermanis piedāvās koncertprogrammu "Besame Mucho".
Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" skanēs dziesmas ar čilī pipariem

Laimis Rācenājs ir viens no artistiskākajiem un profesionālākajiem mūziķiem Latvijas neakadēmisko dziedātāju vidū, kurš talantīgi izpilda spiričuelus, blūzus, regtaimus, džezu, balādes, šansonē, bosa - nova un šlāgerus oriģinālvalodās un arī latviski. Kopā ar "Second Hand Band" apceļojis 25 pasaules valstis, mūziķis savu dzīvi bez ceļošanas vairs nevar iedomāties. Laimis atzīstas: "Kamēr neviens mani neiegrožo, jūtos lieliski un man ir sajūta, ka viss ir kā vajag." Dziedātājs katru gadu dodas ilgstošās ekspedīcijās ārpus Latvijas, lai atgrieztos ar jaunām dziesmām un jaunu programmu, kas iepazīstina viņa fanus ar tālām, eksotiskām zemēm, citu dzīves uztveri, atšķirīgu temperamentu un vēl nedzirdētām melodijām. Atgriezies no Kambodžas un Taizemes, pirms tam izbraukājis Šveici un Franciju, Laimis secina, ka Eiropa vairs nav viņa lielo atklājumu zeme, jo Taizemē izjutis mieru, kādu Latvijā neatrast. Dziedātājs parasti ceļo viens, lai dzīvotu mūzikā, un savos kultūrarheoloģiskajos muzikālajos atklājumos dalās tikai atgriežoties. Laimis Rācenājs nedara neko, kas pašam nepatīk. Saistoša ir viņa aizrautība ar ctādo kultūrvidi un tās mūzikas tradīcijām.

Dziedātājs Laimis Rācenājs nāk no pilsētas, kurā piedzimst vējš, savulaik mācījies kordiriģēšanu Liepājas Mūzikas vidusskolā. Muzikālo izglītību ar estrādes novirzienu ieguvis Tallinā. Rācenāja Liepājas periods saistās arī ar rokgrupas "Līvi" pirmsākumiem.

Koncertprogrammā "Besame Mucho" saspēlējušies dziedātājs Laimis Rācenājs un mūziķis Ivars Hermanis. Jaunajā Rācenāja programmā, kas tapusi, satiekoties Latīņamerikas apceļotājam un dziedātājam Laimim Rācenājam un spāņu valodas skolotājam, kurš spēlē ģitāru - Ivaram Hermanim, skanēs meksikāņu, kubiešu, argentīniešu, peruāņu un citu Latīņamerikas tautu melodijas. Tiks atskaņotas un izdziedātas gan ļoti pazīstamas, gan Latvijā vēl nedzirdētas dziesmas, bet ģitāru un balsu saskaņu papildinās vairāki eksotiski instrumenti - bolīviešu charango, havajas ukulele un kubiešu tres. Besame Mucho - ar melodijām, kurās ik notī izskan dzīve. Dzīve ar Mīlestību un Nodevību. Ar skūpstiem mēnesnīcā un nepārvaramu kaisli. Ar vilšanos. Ar kontrabandu. Neremdināmu temperamentu. Kaktusiem. Un mūžigiem svētkiem - Fiesta. Dziesmas skanēs latviešu un spāņu valodā.

Biļešu iepriekšpārdošana kultūras un atpūtas centrā "Imanta", Anniņmuižas bulvārī 29, tālrunis 67424358.

www.kc-imanta.lv

Piedāvā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV