Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Kori "Vaiva" un "Gaudeamus" tiekas Talsos

Līva Dāvidsone, 11.02.2011. 12:03

Gaisā virmo mīlestība, jo Talsu tautas nama sieviešu koris „Vaiva" (diriģente Nora Vītiņa) un Rīgas Tehniskās Universitātes vīru koris „Gaudeamus" (diriģents Ivars Cinkuss) tiekas sadraudzības koncertā „Satikšanās Talsos" uz Talsu tautas nama skatuves sestdien, 12.februārī, plkst. 18:00.
Kori "Vaiva" un "Gaudeamus" tiekas Talsos

„Vaiva" un „Gaudeamus" uzstāsies ar lieliskām koncertprogrammām, kurās dziesmas galvenokārt ir par mīlestību. Talsu tautas nama sieviešu kora vēsture aizsākusies 1947.gadā, kad tika dibinās jauktais koris, kura sieviešu grupa 60 dalībnieču sastāvā koncertēja arī kā patstāvīgs kolektīvs. 1967.gadā beidzot pastāvēt jauktajam korim, izveidojas divi atsevišķi kolektīvi - sieviešu „Vaiva" un vīru koris „Dziedonis". Šobrīd „Vaiva" kopā ar jauno un talantīgo diriģenti Noru Vītiņu aktīvi koncertē dažādās Latvijas pilsētās. Kolektīvs var lepoties ar šī gada janvārī iegūtu II pakāpes diplomu IX starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā „Sudraba zvani" Daugavpilī. „Vaivas" dalībnieces līdz šim koncertējušas Igaunijā, Lietuvā, Armēnijā, Polijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā, Austrijā, iegūstot arī godalgas.

„Gaudeamus" šobrīd ir vadošais Latvijas vīru koris, 2009.gadā ar vērienīgu koncertu kolektīvsatzīmēja savu 50 gadu jubileju. Kopš 1996.gada "Gaudeamus" mākslinieciskais vadītājs ir Ivars Cinkuss. Kora daudzpusīgajā repertuārā ir ietverta dažādu žanru, laikmetu un tautu mūzika, īpaši kopjot a cappella dziedāšanas tradīciju. „Gaudeamus" ir veicis un veic daudzus mūzikas ierakstus Latvijas radio fondu vajadzībām, kā arī izdevis trīs blīvplates (CD) - 1998. gadā ar Rietumeiropas klasisko repertuāru un 1999.gadā ar latviešu romantisko mūziku.

2006.gadā izdotais pareizticīgo mūzikas albums „Manas dvēseles tērpu apskaidro" tika izvirzīts kā labākais akadēmiskās mūzikas albums Latvijas mūzikas ierakstu kompāniju Gada balvai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV