Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

"Austrums" aicina uz muzikāli literāru programmu "Īsa pamācība mīlēšanā"

Ārijs Šķepasts, 11.02.2011. 12:41

Sagaidot visu mīlētāju dienu, sestdien, 12. februārī, plkst. 17.00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē kamerkoris „Austrums" aicina uz koncertprogrammu "Īsa pamācība mīlēšanā".

Kopš 2005. gada kamerkoris „Austrums" katru februāri iestudē Svētā Valentīna dienai veltītas muzikāli literāras programmas, izmantojot latviešu autoru mīlas dzeju. Notikuši tematiski sarīkojumi ar Mirdzas Ķempes un Erika Ādamsona, Raiņa un Aspazijas, Friča Bārdas un Paulīnas Bārdas mīlas liriku. Šai tradīcijai neiztrūkstoši savu māksliniecisko artavu pievieno Liepājas koris „Intis".

Atzīmējot latviešu populārā komponista Raimonda Paula 75. dzimšanas dienu, tapis jauns muzikāli dramaturģisks iestudējums, kura galvenais vadmotīvs, protams, būs mīlas tēma. Tā kā komponista daiļradi konkrētajā tematikā viena koncerta ietvaros izsmelt ir neiespējami, koncerta uzmanības degpunktā būs teātra un humora gaisotnē tapusī mūzika uzvedumam "Īsa pamācība mīlēšanā" ar Rūdolfa Blaumaņa dzeju un tādas klasiski noturīgas pērles kā „Baltā saule", „Sens tik sens ir tas stāsts", „Vēju stundā", „Somu pirts", u.c. Koncerta noslēgumā abi kori vienosies kopējā „Zilo linu", „Mežrozītes" un „Undīnes" daudzinājumā.

Koncertā piedalās: Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris "Austrums", Liepājas jauktais koris "Intis" un instrumentālisti – Aldis Liepiņš (klavieres), Mārcis Kalniņš (basa ģitāra), Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti). Ar veltījumu meistaram koncerta viesi būs bārberšopa kvartets Harmony 4 Riga. Ieejas maksa 3 Ls, skolēniem un pensionāriem - 2 Ls.

Jau nākamajā dienā, svētdien, 13. februārī plkst. 15:00 programma tiks atskaņota Liepājas klausītājiem pilsētas Biedrības nama Lielajā zālē, kur abiem koriem pievienosies Bite's Blues Band.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV