Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" rīko Somijas mūzikas dienas Latvijā

Māra Jēgere, 14.02.2011. 15:55

Pateicoties Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" dalībai Eiropas Savienības finansētā projektā, 13. un 19. martā klausītājiem būs iespēja apmeklēt divus bezmaksas koncertus Lielajā Ģildē ar "Helsinku Filharmoniķiem" Jona Storgarda vadībā un "Kymi Sinfonietta" dalību.
Valsts Akadēmiskais koris „Latvija" rīko Somijas mūzikas dienas Latvijā

Somijas mūzika dienas Latvijā ietvaros tiek rīkoti divi bezmaksas koncerti. Pirmais notiks 13. martā Lielā Ģilde plkst. 18.00. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un "Kymi Sinfonietta" diriģenta Jasuo Šinozaki (Japāna) vadībā. "Kymi Sinfonietta" ir jaunpienācēji uz Somijas orķestru skatuves un 12 gadu laikā ir atzīti gan Somijā, gan arī starptautiski.

Koncerta programmā:

1.daļa Jean Sibelius: Selection from Pelléas and Mélisande Suite Op.46
Kalevi Aho: Symphony No. 14, 'Rituals'

2.daļa Eero Kesti: Chant du Nord (commissioned by Kymi Sinfonietta)
Uuno Klami: Suite for Small Orchestra, op. 37
Jean Sibelius: A Song for Lemminkäinen, Op. 31 No. 1
Jean Sibelius: Our Fatherland, Op. 92

Otrs koncerts notiks 19. martā koncertzālē Lielā Ģilde plkst. 19.00. Tajā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un "Helsinku Filharmoniķi" Jona Storgarda vadībā. "Helsinku Filharmoniķi" ir pirmais simfoniskais orķestris, kas dibināts Ziemeļvalstīs un darbojas bez pārtraukuma jau 128 gadus. Katru gadu orķestris sniedz 70 – 80 koncertus Somijā, kā arī dodas vairākos izbraukumos. Diriģenta Jons Storgards ir orķestra mākslinieciskais vadītājs jau trešo gadu un guvis lielus panākumus gan koncertos Helsinkos, gan atzīts starptautiski, kā arī iepriekš koncertējis kopā ar Valsts Akadēmisko kori "Latvija".

Koncerta programmā:

1.daļa Einojuhani Rautavaara: Adagio Celeste
Jean Sibelius: Tapiola

2.daļa Robert Schumann: Missa Sacra

Koncerts īstenots Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas INTERREG IV A 2007-2013 projekta EUNECBAS ietvaros, kas tiek finansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.
Koncertu atbalsta „Diena", Somijas vēstniecība.

Ielūgumus uz koncertiem varēs saņemt 2. un 3. martā pie Lielās Ģildes biļešu kases no plkst. 16.00 – 19.00. Iespējams rezervēt ielūgumus iepriekš, zvanot pa tālruni 27869231; 67211290.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV