Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Romantisks mīlas valšu vakars Spīķeru koncertzālē

Elīna Karaseva, 14.02.2011. 16:04 | komentāri (1)

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava aicina uz koncertu „Mīlas valši" 24. februārī plkst. 19:30 Spīķeru koncertzālē. Varēsim baudīt plašu sajūtu gammu īpaši šim koncertam sacerētajā Artura Maskata, Ērika Ešenvalda, Jura Ābola un Pētera Butāna mūzikā ar Imanta Ziedoņa, Aleksandra Čaka un Paulīnes Bārdas dzeju; kā arī ļauties Johannesa Brāmsa romantiskajai mūzikai.

„Ak, cik maigi straume vijas caur pļavu, ak, cik burvīgi ir, kad mīlestība atrod mīlestību" – tā sapņo dzejnieks Georgs Frīdrihs Daumers Johannesa Brāmsa „Mīlas valšu" tekstos.

Diriģents Sigvards Kļava šo programmu dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu, uz kura Brāmsa „Mīlas valši" sastapsies ar latviešu romantisko dzejnieku un komponistu liriku.

Juteklisko programmu caurvīs stāsts, kas Brāmsa mūzikas mīļotājiem palicis neatklāts, proti, dižā skaņraža vārdos nenosauktā 40 gadus ilgā draudzība ar pianisti Klāru Vīku – komponista Roberta Šūmaņa sievu. Koncertā stāstnieks Orests Silabriedis atklās abu mūzikas dižgaru sarakstes lappuses, savukārt, par muzikālo labskanību rūpēsies pianisti Dace Kļava un Aldis Liepiņš.

Koncertu „Mīlas valši" varēs klausīties arī 25. februārī plkst.19:00 Ķekavas koncertzālē „Doles tautas nams" un 26. februārī plkst.18:00 Ādažu kultūras centrā.

Koncerta organizators „Latvijas Koncerti".

Vairāk informācijas:

www.radiokoris.lv un www.latvijaskoncerti.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV