Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Egils Siliņš atgriezīsies uz „Gran Teatre del Liceu" skatuves

Liene Jakovļeva, 21.02.2011. 12:08

25. februārī latviešu basbaritons Egils Siliņš slavenajā Barselonas „Gran Teatre del Liceu" dziedās Riharda Vāgnera operas „Parsifāls" jauniestudējumā, vienlaikus debitējot Amfortasa lomā.
Egils Siliņš atgriezīsies uz „Gran Teatre del Liceu" skatuves

Jauniestudējumu veido vācu režisors Klauss Guts (Claus Guth), bet pie diriģenta pults būs „Gran Teatre del Liceu" muzikālais vadītājs Mihaels Boders (Michael Boder). Šis iestudējums tiek veidots sadarbībā ar Cīrihes operu.

Amfortasa loma Egila Siliņa radošajā biogrāfijā pēc skaita būs jau astoņdesmit septītā. Līdz šim vairākos pasaules operteātros Vāgnera operā „Parsifāls" dziedātājs iejuties Klingzora tēlā.

Uz „Gran Teatre del Liceu" skatuves Egils Siliņš jau uzstājies 2003. gadā Džoakīno Rosīni operas „Ceļojums uz Reimsu" iestudējumā un atgriezās tur arī Eižena d'Albēra operas „Ieleja" izrādēs 2009. gadā. Savukārt 1992. gadā, kad Egils Siliņš ieguva 2. vietu Francisko Vinjas vokālistu konkursā, tā laureātu koncerts arī notika uz šīs slavenās skatuves.

Operas „Parsifāls" jauniestudējumā Barselonā Egilu Siliņu Amfortasa lomā varēs dzirdēt arī 2. un 10. martā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV