Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Valmierā norisināsies 8. Starptautiskais jauniešu koru festivāls

Elīna Neimane, 24.02.2011. 14:33

19. un 20. martā Valmierā norisināsies jau 8. Starptautiskais jauniešu koru festivāls. Šogad tajā piedalīsies kori no Valmieras, Jelgavas, Daugavpils, Cēsīm, Gulbenes, Tukuma, Rīgas, Kuldīgas, Dobeles un Lietuvas, kopskaitā 21 koris. Valmieru festivālā pārstāvēs Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra koris „Skan" (vadītāja Irēna Zelča), Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas jauniešu koris „Pārgauja" un Valmieras Valsts ģimnāzijas jauniešu koris „Bonus" (vadītājs Imants Točs).

Festivāla organizatori informē, ka 19.martā no plkst. 12 līdz plkst. 17 Valmieras pamatskolā (Leona Paegles ielā 40A) notiks koru konkurss, kurā festivāla dalībnieki sacentīsies par skanīgākā kora titulu. Katrs kolektīvs izpildīs trīs dziesmas a capella. Konkursantu sniegumu vērtēs profesionāla žūrija, pievēršot uzmanību kolektīvu izpildījuma kvalitātei, mākslinieciskajam sniegumam un skatuviskajam tēlam. Plkst. 18 paredzēts laureātu koncerts un apbalvošana. Savukārt 20.martā Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, kurā kori izpildīs garīga satura dziesmas.

Pērn par skanīgāko kori festivāla žūrija atzina Babītes jauniešu kori „Maska" (diriģents Jānis Ozols), laureātu vidū ierindojot arī Valmieras Kultūras centra jauniešu kori „Konsonanse" (diriģents Imants Točs) un Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu kori „Atvars" (diriģents Jānis Baltiņš).

Plašāka informācija par koru festivālu elektroniski pieejama Valmieras Valsts ģimnāzijas mājas lapā www.vvg.edu.lv sadaļā „Koru festivāls". Festivālu organizē Valmieras Valsts ģimnāzija un jauniešu koris „Bonus" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV